24 Ağustos 2021

Sonsuza kadar uçabilen Drone !

24 Ağustos 2021

386

Sonsuza kadar uçabilen Drone !

İngiltere’de bir bilim insanı tarafından yeni geliştirilen teknoloji sayesinde Drone’lar sonsuza kadar uçabilecek.
 

Drone’lar hayatımıza girdikleri ilk günden beri uçuş ömrü konusunda önemli iyileştirme ve geliştirmelere tabii olmuşlarsa da, birçok konuda hala daha kullanıcıları ve beklentilerini karşılayamıyorlar. Başlangıç Drone’ları 5-7 dakika arasında bir uçuş ömrü sunarken, bu süre profesyonel Drone’larda 20 dakika ile yarım saat arasında değişebiliyor. Öte yandan çeşitli ar-ge faaliyetleri yürüten firmaların, özel hazırladıkları ve piyasaya sunulmayan Drone’lar ile 4 saate kadarlık bir uçuş deneyimini yakaladıklarını belirten haberlerimizi daha öncede sizlerle paylaşmıştık.

 

Peki size sonsuza kadar uçabilen bir Drone’un yapılabileceğini söylesek? Evet yanlış duymadınız.

 

Londra’da Imperial College’den Dr.Samer Aldhaher isimli bir bilim insanı tarafından geliştirilen bu yeni Drone gücünü herhangi bir pil, batarya veya benzeri bir enerji kaynağından almıyor. Yapılan açıklamada uçuş için gerekli olan enerjinin kablosuz olarak yerden Drone’a transfer edildiği ve herhangi bir enerji depolama birimi olmadığı için Drone’un oldukça hafif olacağı ifade edildi. Altındaki güç toplama platformu ile ilk denemelerde yerden 12 cm havalanabilen bu Drone, ufak manevraları sorunsuz bir şekilde yapabiliyor.

 

Daha çok geliştirmeyle beraber, bu 12 cm’nin yakın bir gelecekte metreler ve hatta kilometreler olması gayet olası. Ancak Drone’a kesintisiz güç sağlayacak yer istasyonlarının büyük bir maliyet oluşturacağını hatırlatmakta da fayda var. Bekleyelim ve görelim.

 

 

Yorumlar