29 Aralık 2022

Tam entegre, Erişilebilir bir LiDAR çözümü; DJI Enterprise Zenmuse L1 !

29 Aralık 2022

146

Tam entegre, Erişilebilir bir LiDAR çözümü; DJI Enterprise Zenmuse L1 !

Veri Yakalamanın En İyi İki Yolu

LiDAR ve Fotogrametri, uzun zamandır ölçme ve haritalama uzmanları için veri toplamak için kritik araçlar olmuştur ve bu sayede, başka türlü haritalanması zor veya imkansız olacak alanların ayrıntılı bir şekilde anlaşılmasını sağlar. Bu veriler, kontur çizgileri haritası gibi bir topografik veri parçasından doğru mesafeyi güvenilir bir şekilde ölçme yeteneğinin, yapım aşamasındaki devasa bir projenin başarısı ve başarısızlığı arasındaki fark anlamına gelebileceği arazi yönetimi ve kentsel planlama kullanımları için kritik öneme sahiptir.

LiDAR, hassas ölçüm için her zaman altın standart olmuştur, ancak yakın zamana kadar çoğu ölçüm ekipmanları için erişilemeyecek şekilde fiyatlandırılmıştır. Sistemler son derece pahalı ve birçoğu yüz binlerce dolara mal oluyordu. Ayrıca genellikle büyük, ağır ve kullanmak için çok fazla eğitim gerektiriyorlardı. Başka bir deyişle, ortalama bir araştırmacının kullanabileceği bir teknoloji olmaktan uzaktı. Bu yeni teknolojilerin ve fiyat noktalarının yanı sıra LiDAR ‘ı dünya çapında çok daha fazla kullanıcı için ürün yelpazesine getirmek için bu unsurları birleştiren bazı yenilikçi şirketlerin ortaya çıkmasıyla önemli ölçüde değişti. Böyle bir şirket DJI’ dır. Kulağa çok dramatik gelmiyor ama Zenmuse L1 LiDAR yüklerinin piyasaya sürülmesiyle oyunu değiştirildi ! DJI Zenmuse L1; LiDAR modülü, yüksek hassasiyetli bir IMU ve 3 eksenli bir gimbal üzerinde 20 MP 1″ CMOS sensörle çalışan görsel kamerayı birleştiren DJI M300 RTK Dronu için en yeni faydalı yüktür. LiDAR sensörü, maksimum 240.000 nokta/saniye veri hızıyla gerçek zamanlı olarak nokta bulutlarını yakalama ve oluşturma yeteneğine sahiptir. Birden fazla geri dönüşü olan durumlarda LiDAR sensörünün puan oranı 480.000 puan/sn’dir. L1, 450 m’lik bir çalışma aralığına sahiptir (%80 yansıtma). Bu özellik dronu güvenli bir mesafeden daha yükseğe uçurabildiğiniz ve yine de doğru, yüksek çözünürlük yakalayabileceğiniz için havadan ölçüm ve topografik haritalamayı çok daha kolay hale getirir.

Bu resim için metin sağlanmadı

Bir LiDAR sensörünü görünür bir kamerayla birleştirerek L1 kamera hem LiDAR hem de görüntü verilerini aynı anda toplayabilir. Bu Drone’ nun son derece hassas ölçümler toplarken aynı zamanda kendi başlarına son derece yararlı olan görüntüleri yakalayabileceği anlamına gelir. İki tür veriyi birleştirmek, LiDAR verilerinin canlı renk sunumuna izin vererek nokta bulutlarına ve gerçeklik modellerine doğru renk sağlar. Bu entegre RGB kameradaki 20 MP 1″ CMOS sensör hareket bulanıklığını azaltan Mekanik ve Global bir deklanşör ve ayarlanabilir diyafram ile çalıştırılıyor.

Kullanım Alanları

TOPOGRAFIK HARITALAMA

DJI Zenmuse L1, son derece hassas bir Dijital Yüzey Modeli (DSM) ve Dijital Yükseklik Modeli (DEM) oluşturma yeteneği sayesinde topografik haritalamada etkilidir. Doğru Sayısal Yükseklik Modellerinin yardımıyla, arazi etüdüne yardımcı olmak için hızlı bir şekilde topografik haritalar oluşturabilirsiniz.

MİMARLIK, MÜHENDİSLİK VE İNŞAAT ETÜDÜ

Zenmuse L1 payload, hassas nokta bulutları ve 3D modelleri sayesinde mimari, mühendislik ve inşaat etüdünün tüm proje yaşam döngüsünü yönetmenize de yardımcı olabilir. İster büyük bir inşaat şantiyesinin haritasını çıkarıyor, ister bir yapı denetimi yapıyor veya kültürel ve doğal miras alanlarının 3D modellerini oluşturur.

ENERJİ VE ALTYAPI

Enerji Endüstrisinde , elektrik şebekelerini ve enerji santrallerini yönetmek, yapının güvenliğini ve verimliliğini sağlamak için rutin denetimler gerektirir. DJI Zenmuse L1’in LiDAR teknolojisi, hem seyrek hem de karmaşık yapıların 3D modellerini oluşturmanıza yardımcı olabilir, size doğru ayrıntılar verir ve inceleme sürecini kolaylaştırır. LiDAR teknolojisi sayesinde L1, şantiyelerdeki altyapının izlenmesine de yardımcı olabilir ve bu da inceleme ve bakım işlemlerini çok daha kolay yapmanızı sağlar.

TARIM VE ORMAN İŞLETMECİLİĞİ

Tarımsal uygulamalar için bir çiftlik işletmek, alan ve bitki örtüsü yoğunluğu gibi vakaların rutin analizini gerektirir. DJI Zenmuse L1’in kesin verileri ve DJI Terra yazılımının son işleme yetenekleri sayesinde, büyüme trendlerini kolayca analiz edebilir ve mahsullerinizin sağlığını sağlayabilirsiniz. Bu LiDAR yükü, doğal kaynakları daha iyi araştırmak için stok hacmi ve gölgelik genişliği gibi faktörler hakkında size fikir vererek orman yönetimine de yardımcı olabilir..

Yorumlar