1 Eylül 2021

Tarımda ve İlaçlamada Zirai Drone Kullanımı

1 Eylül 2021

509

Tarımda ve İlaçlamada Zirai Drone Kullanımı

Hızla ilerleyen, gelişen ve değişen teknoloji, hayatımızın hemen her alanına entegre edilerek yoğun iş gücü, zaman ve emek gerektiren birçok uygulamada büyük bir kolaylık ve konfor sağlamaktadır. Bu araçlardan bir tanesi ise zirai dron olarak da bilinen ve tarımda önemli bir dönüm noktası olan İnsansız Hava Araçları (İHA)’dır.

 

Binlerce yıldır gerek besin zincirinin gerek hayvancılığın gerekse de insan yaşamının olmazsa olmazı haline gelen tarımsal faaliyetler, bu uzun süreç boyunca çeşitli aletler ve araçlar aracılığıyla her geçen gün modernleşmektedir. Bu anlamda günümüzde hatırı sayılır bir role sahip olan ilaçlama dronu, bahsedilmesi gereken yeni nesil teknoloji ürünüdür.

 

Üstün teknoloji drone ürünlerinin ve nitelikli drone eğitiminin adresi DronMarket olarak bugünkü içeriğimizde, tarımda drone kullanımı hakkında merak edilen detayları ele alacağız.

 

Tarımda Dron Kullanmak Ne Gibi Faydalar Sağlamaktadır?

 

Tarımda dron teknolojisine yer vermek, ilaçlama, mahsul  analizi gibi pek çok kritik konuda hızlı sonuç ve doğru bilgi almak noktasında son derece doğru ve etkili bir adım olacaktır. Dron kullanımı ile kısa sürede ve geniş arazilerde detaylı analizlere ulaşmak mümkündür.

 

Dron ile Tarla İlaçlama

 

Dron ile tarla ilaçlama, toprağın ve mahsulün verimini artırırken zamandan, iş gücünden ve maliyetten kazanmak için tercih edilebilecek etkili bir yöntemdir. Bu teknoloji harikası akıllı araçlar, önemli ölçüde kimyasal barındıran tarım ilaçlarına yakın temas etmeden ilaçlama sağlaması sebebiyle sağlık açısından önemli artılara sahiptir.

 

İlaçlama dron araçları ile toprağa ekilmiş olan mahsullerin herhangi zararlı organizmalardan ve hastalıklardan korunması işlemi gerçekleştirilebilir. Üstelik bu çalışma sayesinde, traktörler ile yapılacak ilaçlamaların yol açacağı mahsul kaybı, yüksek mazot gideri, uzun vakit, iş gücü ve kimyasal ilaçlara yakın temas kaynaklı rahatsızlıklar gibi birçok sıkıntının önüne geçilebilmektedir.

 

Öte yandan traktör olmaksızın el yordamı ile yapılan ilaçlamalar da yine zaman kaybı, yüksek efor ve iş gücü ve zirai ilaçlara uzun süre maruz kalma gibi problemlere neden olacaktır. Dolayısıyla, dronla ilaçlama yöntemi seçimi ile her açıdan olumlu sonuçlar elde etmek ve mahsulden maksimum verim almak mümkün olacaktır.

 

Dron ile ilaçlama çalışması, çiftçilerin hasat zamanı yüzlerini güldürecek olan önemli bir zirai gelişmedir. Bu işlem ile temassız bir şekilde, havadan püskürtme sistemine sahip drone araçlarıyla en geniş tarım arazilerinde dahi etkili bir ilaçlama gerçekleştirilebilir.

 

Tarımsal Dron ile Toprak ve Mahsul Analizi

 

Tarımsal dron araçları ile detaylı bir mahsul analizi yapmak da mümkündür. Drone cihazlarına entegre edilmiş kameralar sayesinde, tarlada veya bahçede bulunan ekin ve bitkilerin su alma durumu, besin ihtiyaçları ya da hastalık durumları gibi konularda sağlıklı bilgiye ulaşılabilmektedir.

 

Zirai ilaçlama dronu için tarımsal faaliyetlerde büyük bir kolaylık sağlayan etkili bir araç şeklinde söz etmiştik. Bu dronlar için aynı zamanda toprak analizi becerisinden de bahsetmek gereklidir. Zira sağlıklı mahsul, bitki ve ağaçlar için sağlıklı bir toprak olmazsa olmazdır. Toprağın bulunduğu durumu inceleyerek doğru bir veri elde etmek ve bunun sonucunda toprağın ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak zirai dronlar ile oldukça kolaylaşacaktır.

 

Ayrıca toprak türüne ve durumuna dair başarılı bir tahlilin ardından, yine ona uygun bitkiler ekerek hasat zamanı geldiğinde en başarılı sonuçları elde etmek için tarımsal drone araçlarından faydalanılabilir. Bu sebeple zirai dronlar yani İHA ilaçlama ürünleri, tarım alanında bir velinimettir diyebiliriz.

 

Son Teknoloji Zirai Dron Araçları ve Yönetmeliğe Uygun Dron Eğitimleri için DronMarket!

 

DronMarket olarak, tarımda ve ilaçlamada drone kullanımı konusunda merak edilen detaylara açıklık getirdik. Uzun yıllardır drone sektöründe hizmet veren, pazardaki her gelişmeyi ve yeniliği takip ederek ürün gamını güncelleyen ve her zaman müşteri odaklı tutumuyla değişen ihtiyaçlara cevap veren DronMarket ile siz de bu dinamik sektörün bir parçası olabilir ve zirai drone ilaçlama fiyatları araştırmasında kaliteden ödün vermeden arzu ettiğiniz ürüne kısa sürede ulaşabilirsiniz.

 

Ayrıca, hizmetlerimiz arasında bulunan drone pilotluğu eğitimi ile de drone tutkunları için nitelikli ve özenli bir destek sağlamayı hedefliyoruz. Drone ehliyeti veren kurumlar araştırmasında bizleri güvenle tercih edebilir  MEB ve SHGM onaylı eğitimlerimizden yararlanarak arzu ettiğiniz dronları kısa sürede kullanabilirsiniz.

 

Siz de hemen dronmarket.com’a gelin, güvenli alışveriş, aynı gün kargo ve iade garantisi gibi avantajlarla üstün kalite drone ürünlerine avantajlı fiyatlarla sahip olun!

Yorumlar