24 Ağustos 2021

Tasarımıyla Göz Dolduran Pervanesiz Drone

24 Ağustos 2021

279

Tasarımıyla Göz Dolduran Pervanesiz Drone

Pervaneler bir Drone’u  Drone yapan belki de en önemli birkaç parçadan yalnızca bir tanesi. Ancak bu önemli parçanın yarattığı sorunlardan kuşkusuz Drone kullanıcıları olarak hepimiz şikayetçiyizdir. Başlangıç ve orta seviye Drone’lar dışında Profesyonel ve özellikle endüstriyel Drone’lar kullanıcılar ve yerde bulunan siviller için büyük bir sorun teşkil etmektedir. İstenmeyen bir temas halinde gerçekleşebilecek temaslar ciddi yaralanmalara ve hatta ölümlere sebebiyet verebilmektedir. Öte yandan bazı kullanıcılar için pervane sesi kulaklarına Ferrari’nin motor sesi gibi tahrik edici bir ses gibi gelse de, bazı kullanıcılar Drone’ların çıkardıkları seslerden de oldukça rahatsız.

Bu tip sorunları ortadan kaldıran konsept Drone tasarımının mimarı Edgar Herrera ise sorunların çözümü dışında aşina olduğumuz Drone tasarımının da ötesine geçerek ortaya benzersiz bir çalışma çıkartmayı başarmış. Dyson firmasının piyasaya sunduğu pervanesiz hava üfleyici ürünleriyle aynı mantıkta çalışan Drone, üzerinde bulunan ana emiş pervanesi ile gövdenin her iki yanında havayı yüksek bir hızla emerek dört farklı hava çıkış kanalı aracılığıyla emdiği havayı dışarı vererek itiş sağlanıyor. Ayrıca Drone’un pervanelerinin olduğu yerlerde bulunan büyük hava çıkışları ise ayrıca yön verme amaçlı olarak kullanılıyor.

 Önde bulunan iki hava çıkış dairesi 20 derecelik bir açıyla öne ve arkaya doğru dönebilirken, arka tarafta bulunan tek hava çıkışı dairesi ise saat yönüne ve saat yönü tersine 20 derece dönebiliyor.

 

 

Aerodinamik tasarımı ile nefesleri kesen ve buram buram fütürizm kokan Drone’un konsept Drone olduğunu tekrar hatırlatalım. Ancak bu Drone’u göklerde görmeyi kesinlikle fazlasıyla umut ediyoruz.

 

 

Yorumlar