24 Ağustos 2021

Türk Polisine özel yerli Drone: AKN 300

24 Ağustos 2021

166

Türk Polisine özel yerli Drone: AKN 300

Türk Polisine özel yerli Drone: AKN 300
DronMarket

17 Ağustos 2016

 

Türk Polis Teşkilatının ihtiyaçlarına yönelik insansız hava aracı çalışmaları için güçlerini birleştiren ASELSAN ve Göktürk A.Ş. Akıncı 300 adını verdikleri yerli Drone’u üretti.

 

Drone’lar aslında uzun yıllardır askeri ve savunma amaçlı olarak büyük orduların envanterlerinde bulunmakta ve operasyonel olarak aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak gerek bakım maliyetlerinin yüksek oluşundan gerekse de boyutlarından dolayı sadece silahlı kuvvetlere hizmet veren Drone’lar, son birkaç yılda gelişen teknolojiden payını fazlasıyla almış durumda. Drone’lar git gide küçülürken yeni fonksiyonlar kazanmakta ve bu özelliklerde ordulardan ziyade yerel güvenlik birimlerince de kullanılabilir hale gelmektedir.

 

Gerçekleştirdiği projelerle dünya arenasında göğsümüzü kabartan ASELSAN ve insansız hava aracı teknolojilerinde önde gelen yerli firmalardan Göktürk A.Ş. Türk Polis Teşkilatının ihtiyaçları doğrultusunda rakipleri ile kıyaslandığında mükemmel özelliklere sahip olan ilk yerli Drone AKN 300’ü tanıttı. 50 dakikaya kadar uçabilen AKN 300, üç bin metrelik irtifasıyla yalnızca savunma amaçı kullanılan Drone’lara değil, profesyonel Drone’lara da meydan okuyor.

 

Anlık olarak HD kalitede görüntü aktarabilen AKN 300 IP69k, IP69 , IP67 ve MIL gibi havacılık alanının olmazsa olmaz sertifkalarına da sahip. Emniyet teşkilatı için özel olarak üretilmiş olsa da çeşitli versiyonlarla AKN 300’ün Türk Silahlı Kuvvetlerine de hizmet verebileceği ifade ediliyor.

 

Yorumlar