24 Ağustos 2021

Intel yazılımcılar için yeni bir Drone geliştirdi

24 Ağustos 2021

375

Intel yazılımcılar için yeni bir Drone geliştirdi

Dünyanın önde gelen çip üreticilerden Intel, yazılımcılar için özel olarak tasarladığı Aero Drone’u her yıl düzenlenen geleneksel geliştiriciler konferansında tanıttı !
 

Drone’lar kuşkusuz son zamanların en popüler hobilerinden bir tanesi. Profesyonel fotoğrafçılıktan tarıma, güvenlikten arama kurtarmaya kadar pek çok farklı alanlarda kullanılan Drone’lar sektörel veya bireysel ihtiyaçlara göre günden güne şekil değiştirmekte ve karşımıza benzersiz cihazlar olarak tekrar ve tekrar çıkmaktadırlar. Öte yandan Drone’ların en önemli dezavantajlarından biri ise geliştirmeye karşı kapalı olmalarıdır.

 

Eğer siz sağlam bir Droner iseniz ve ihtiyaçlarınızı gözeterek Drone’unuza yeni fonksiyonlar eklemek istiyorsanız ve eğer Phantom 4 gibi bir multikopteriniz var ise maalesef kapalı sistemden dolayı istediğinizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Bu açığı gören dünyanın en önemli işlemci ve çipset üreticilerden Intel, her yıl düzenlenen geleneksel geliştiriler konferansında Aero Drone adını verdiği ve yazılımcılar için özel olarak tasarladığı yeni Drone’unu duyurdu.

 

Tanıtımda Aero Drone’un diğer Drone’lardan yapısal olmasa bile konsept olarak çok daha farklı olduğu; ticari veya güvenlik amaçlarından ziyade Drone’larını yazılımsal olarak geliştirerek bir seviye daha üste çıkarmayı hedefleyen yazılımcılara hitap ettiği vurgulandı. Intel Atom işlemci ve RealSense kamera ile donatılan Intel Aero Drone aynı zamanda Airmap isimli uçuş yapılabilecek alanları gösteren mobil bir uygulamaya’da sahip. Yazılımcıların projelerini özgür bir şekilde gerçekleştirmesine imkan sağlayan Aero Drone’un sloganı ise “Uygulamaları göğe çıkarmanın en hızlı yolu”.

 

Buna ek olarak kendi Drone’unu sıfırdan tasarlamak isteyen kullanıcılara da, Intel tarafından cazip bir fırsat sunulmakta. Buna göre kullanıcılar Aero Drone almaktansa 349 dolar’a Intel Atom işlemci devresini ve 199 dolar’a RealSense kamera sensörünü ayrı olarak satın alabilecek. Yazılımcılar için gerçekten benzersiz bir fırsat sunan Aero Drone’un piyasaya hangi fiyat etiketiyle ve ne zaman sürüleceği ise henüz yetkililer tarafından açıklanmadı. Ancak gelen bilgilere göre Intel’in bu yılın sonunda Aero Drone’u piyasaya sürmeyi planladığı ifade ediliyor

Yorumlar