24 Ağustos 2021

İlk pizza teslim Drone’u Avustralya’da hizmete giriyor

24 Ağustos 2021

170

İlk pizza teslim Drone’u Avustralya’da hizmete giriyor

İlk pizza teslim Drone’u Avustralya’da hizmete giriyor
DronMarket

25 Ağustos 2016

 

Önde gelen pizza dağıtım şirketlerinden Dominos sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Drone’lu dağıtım sistemini müşterileriyle buluşturacağını açıkladı. Detaylar haberimizde !

 

Kuşkusuz ki gelişen ve kullanıcılara yeni fonksiyonel özellikleri kontrol etmesine olanak sağlayan Drone teknolojilerinin etkilediği ve belki de gelecekte en çok adından söz ettirecek alan olan Taşımacılık ve Dağıtım sektöründen yeni haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden ve aynı zamanda ülkemizde de faaliyet gösteren Dominos Pizza bu yılın sonuna doğru Avustralya’da pizza dağıtımını Drone’larla yapacağını açıkladı. Sonraki dönemlerde aynı hizmetin Belçika, Hollanda, Japonya, Fransa ve Almanya’da da yapılabileceği duyuruldu.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Domino’s group CEO’su Don Meij şunları söyledi: “Firmamızın son birkaç yıldaki büyümesi teslimat sayısında bir artışı da beraberinde getirdi. Bu yüzden müşterilerimize daha iyi bir teslimat hizmeti sunmak adına yenilikçi bir çözüm ürettik. Bize göre drone ile dağıtım yapmak gibi bir inovasyon müşterinin daha iyi bir deneyim yaşamasına ön ayak olacaktır. İşte bu gelecek. Buna ek olarak Drone’lar hava trafiği veya benzeri engeller tarafından kısıtlanmadığı için Store’lar işlerini ve teslimat alanlarını büyütme imkanı yakalayacak.”

 

Flirtey ile işbirliğine giden Dominos pizza, bu proje kapsamında yeni bir ekip oluşturmuş durumda. Yılın sonuna doğru test uçuşlarının başlamasıyla beraber Dominos Drone çok yakında göklerde olacak.

 

Yorumlar