15 Şubat 2022

UgCS Sistemi Nedir?

15 Şubat 2022

269

UgCS Sistemi Nedir?

Önceden planlanmış bir görevi yükleyip, bu planlanmış görevi uygulamaya koyan veya drone’u manuel olarak uçurmak ve fotoğraf veya video çekmek için tasarlanmış olan UgCS sistemi son derece kullanışlıdır. Yüklenen tüm görevleri yürütülmesini sağlayan sistemle, çok sayıda farklı programa ihtiyaç duymadan, piyasadaki droneların büyük çoğunluğunu destekleyen DronMarket Güvenlik ve Görüntüleme sistemi, kullanıcılara büyük rahatlık sağlar. Evrensel bir sistem olması nedeniyle dünyanın her noktasında kullanılabilecek olan sistem, sağladığı üstün teknolojik imkanlar ile dikkat çeker. Kullanıcıların vakitten tasarruf sağlaması amaçlanır.

DronMarket Güvenlik ve Görüntüleme Yazılımı Özellikleri Nelerdir?

UgCS ve sistemi ile sağlanan özellikler, kullanıcılara zaman ve emek tasarrufu sağlamasının yanı sıra kullanıcılara farklı özellikleri ile uçuşu kolaylaştırır. Drone için otomatik görev planlaması yapma, kontrol etme ve uçurma gibi fonksiyonları sağlar. Yüklenen görevi otomatik veya manuel modda başlatabilirsiniz. Sayısal yükseklik modeli ve KML dosyalarını içe aktarma, haritaların özelleştirilmesinde kolaylık sağlar. Uzun uçuşlarda pil değiştirme seçeneği de sistemin geniş alan araştırmaları için son derece etkili bir sistem olmasına olanak tanır.

UgCS Nedir?

-KML / CVS verilerini içe veya dışa aktarım ve KML’den rota oluşturma özelliği ile anket alanının sınırlarına sahip KML dosyasını, Çapsal Dizi şeklinde, pratik Waypoint rotası olarak içe aktarabilirsiniz. Doğrusal yüzük olarak; Alan tarama, fotoğrametri ya da çevre rota tiplerinde de sağlanabilir.

-Ayrıca arazi takibi olan görevler için doğruluk ve güvenliği arttırmak amacıyla önceden yüklenmiş kullanım veya sayısal yükseklik modeli verilerine içe aktarabilirsiniz. İzin verilen uçuş menzili ve uçuşun yasak olduğu bölgeleri bu şartlara uygun olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

UgCS ile Uyumlu DJI Drone Modelleri

-Dahili otomatik fotoğrametri planlama aracıyla veri yakalama verimliliğini arttırabilirsiniz. Dikey (cephe ) tarama, koridor haritalama, SAR araçları özelliği ile İHA görev planlaması yapabilirsiniz. 3D arayüze sahip görev planlayıcı sayesinde, çevrede daha kolay gezinmeyi ve daha fazla kontrol sağlayarak uçuş planını ayarlamanızı sağlar. Arazi, bina gibi ya da başka herhangi bir engeli göz önüne alarak, olabilecek tüm açılardan görüntü almanızı sağlar. Uçuş yolunu da otomatik planlamasının yanı sıra madencilik sektöründe açık ocakları inceleyebilmek için son derece uygundur.

-Çevrimdışı harita önbelleğe alma özelliği sayesinde internet bağlantısı olmayan dünyanın herhangi bir noktasında planlama ve uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Pil değişimi yaptıktan sonra belli bir ara lokasyondan uçuşlara devam ederek daha uzun rotalara uçuş yapabilmeniz sağlanır.

-Otomatik ya da manuel mod kullanarak, fotoğraf ve video çekimi yapabilir, canlı HD görüntü izleyebilirsiniz. GPS koordinatları, rakım, kamera tutum bilgileri ve video kaydını destekleyici video meta verileri için MISB standartlarını kullanır. Bu özellik ile; dikey duvar, baraj, yüksek köprü ve büyük enerji hatlarının bulunduğu endüstriyel bölgelerin denetimi veya arama kurtarma operasyonları emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

-Uçuşa yasak bölgelerde, devre dışı kalarak otomatik rota oluşturur.

-Telemetri oynatıcı: uçuşların tüm telemetre verilerinin kaydedilip uçuş sırasında tekrar oynatılmasını sağlar. Şarj seviyesi, radyo bağlantısı, GPS sinyal kalitesi, mevcut güzergah ve mevcut yön, yükseklik, hız ve çok daha fazlasını içeren telemetri verilerinin tamamı telemetri penceresi ile takip edilebilir.

-Coğrafi etiketleme: coğrafi etiketleri koordinatlar ve doğru irtifalar ile eşleştirmeyi sağlayan, yerleşik bir coğrafi etiketleme aracı da mevcuttur. Bu görüntüler daha sonraki işlemlerde kullanılabilir.

-Otomatik uçuş modu: otomatik uçuş modu ile doğrudan drone kontrolü sağlanır.

UgCS Pro

UgCS Enterprise Versiyonu

Görev Planlama ve Uçuş Kontrol Yazılımı Kullanım Alanları

-Otomatik fotogrametri, dikey tarama ( cephe taraması ), koridor haritalama, SAR araçları

-Sürükleyici 3D görev planlama imkanı

-Coğrafi referanslara sahip görüntüleri içe aktarabilme

-Canlı video aktarımı

-Bina ve yapılarda dış cephenin taranması

-Uçuşun yasak olduğu bölgelerin haritada gösterimi

-Otomatik uçuş modu sayesinde doğrudan drone kontrolü

-Uçuşlardan sonra analiz ve görüntü işlemesi

-Telemetri oynatıcı

-Coğrafi etiketleme

-Otomatik uçuş modu

UgCS Yazılımı

DronMarket Güvenlik ve Görüntüleme Yazılımı ile Uyumlu DJI Drone Modelleri

-DJI Matrice 300 RTK Drone Seti

DJI’nin modern havacılık sistemlerinden ilham alınarak tasarlanan en son teknolojiye sahip ticari drone aracıdır. 55 dakikalık uçuş süresine sahip olan Matrice 300 RTK, çalışırken değişebilen pili, yedekleme sistemi ve çarpışma önleyici işaret lambası ile öne çıkan oldukça gelişmiş bir modeldir. 6 yönlü konumlandırma ve algılama özelliği, kendinden ısıtmalı pili ve birincil uçuş ekranı ve eksi 20 derece ile 50 derece arasında çalışabilme özelliği ile rakipsiz bir üstün performans sergilemektedir. Yedekleme sistemi ile bilgileriniz her zaman güvende olacaktır. 1080 p üç kanallı video özelliği ve 15 kilometre mesafeye kadar iletim sağlaması ile en yüksek verimi alabileceğiniz ürün, İHA sağlık yönetim sistemine sahiptir. Sahip olduğu üstün teknolojik özellikleri ile güvenlik, inşaat ve haritalama, tarım, enerji ve endüstriyel anlamda fark yaratır.

-Mavic 2 Enterprise Advanced

İnşaat, enerji, endüstri, güvenlik, arama kurtarma operasyonları, yangın söndürme ve tüm çevresel güvenlik işlemlerinde kullanılabilen Mavic 2 Enterprise Advanced, sağladığı ayrıcalıklı donanımları ile rakiplerinden ayrılıyor. 48 Mp kamerası ile en iyi görüntü kalitesinde video ve fotoğraflar yakalayacağınız ürün, kendinden ısıtmalı pili ile eksi 10 derece ile 40 derece arasındaki sıcaklıklarda yüksek performans sağlıyor. 32 X dijital zoom ile, en iyi ve kaliteli görüntüleri elde edebilirsiniz.

Masaüstü Ve Mobil Uygulamaları

DJI UgCS uygulamasını, hep masaüstü hem de mobil uygulama olarak, dünyanın her noktasında kullanabilirsiniz.

UgCS Mobil

Uygulama, mobil cihazınız sayesinde önceden hazırlanmış bir görev ve yürütme ya da tek tıkla uçmasını sağlamak için drone ve UgCS arasında bir bağlantı kurar. İsterseniz manuel modda yalnızca fotoğraf ve video çekmek için de uygulamayı kullanabilirsiniz. UgCS Pro ile; özel yükseklik verilerini içe aktarma, LIDAR, Fotoğrametri, Manyetometre, GPR alansal ve doğrusal araştırma ve planlama araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca arazi takip modu ile son derece güvenli ve verimli bir İHA arazi araştırmasında ve endüstriyel denetimlerde de yararlanabilirsiniz.

UgCS Masaüstü

Uygulamanın masaüstü programını kullanabilmek için UgCS mobil’i de indirmeniz gerekiyor.

Yorumlar