5 Şubat 2024

Uzun Menzilli Kurumsal Drone’lar

5 Şubat 2024

67

Uzun Menzilli Kurumsal Drone’lar

Ana özellikleri ve avantajları

Uzun Menzilli Kurumsal Dronlar

Uzun menzilli Kurumsal dronlar, inanılmaz yeteneklere ve birden fazla işlevi yerine getirebilecek sayısız olasılığa sahiptir. Zamanla, gelişimleri iki ana özelliğinde önemli bir iyileşme sağlayacak şekilde gelişti: menzil ve özerklik. Menzil , drone tipini seçerken dikkate alınması gereken temel özelliklerden biridir. İHA ile neyi başarmak istediğinize ve verileri tespit etmek, toplamak ve yorumlamak için gereken hassasiyete bağlı olarak karar şu ya da bu olacaktır.

Bu ürünü satın alarak bundan faydalanan birçok profesyonel vardır: çiftçiler, haritacılar, güvenlik şirketleri ve hatta özel kullanım için. Profesyonel uzun menzilli dronlar, diğerlerinin yanı sıra araziyi 3 boyutlu olarak haritalandırma, küçük yükleri yükleme veya taşıma ve ticari amaçlarla görsel-işitsel materyal toplama yeteneğine sahiptir

Profesyonel uzun menzilli dronlar nedir ve nasıl çalışırlar?

Günümüzde profesyonel uzun menzilli drone’lar hem özel sektörde hem de kamu sektöründe yaygın olarak kullanılan bir ürün haline geldi. Belirli görevleri yerine getirmesi nedeniyle menzili piyasadaki diğer İHA’lardan daha fazla olan insansız hava araçları olarak tanımlanabilirler . Operatör tarafından uzaktan, genellikle yerden çalıştırılır. Onu yönlendirmek ve hızını yönetmek için uzaktan kumanda kullanıyor . Genellikle pilotun yalnızca üzerinden uçtuğu alanı görmekle kalmayıp aynı zamanda ihtiyaç duyduğu görüntü ve videoları da yakalamasına olanak tanıyan bir veya daha fazla yerleşik kameraya sahiptirler.

Profesyonel uzun menzilli İHA’lar , motorlarının kompakt boyutu sayesinde açık alanlarda uçma yeteneğine sahiptir ve bir film veya prodüksiyon için inanılmaz görsel-işitsel materyallerin kaydedilmesi gibi çok çeşitli işlevleri ve etkinlikleri gerçekleştirebilir. Profesyonel uzun menzilli drone’ların geleneksel drone’lardan daha hızlı uçabilmesi için çok hafif malzemelerden yapılmıştır . Genellikle tüm sisteme gerekli gücü sağlayabilecek ve kesintisiz olarak şarj edebilecek, ayrıca onu hareket ettiren ve uçmasını sağlayan pervanelerin hareketini sağlayabilecek güçlü pillerle donatılmıştır.

Uzun Menzilli Kurumsal Dronlar

Profesyonel uzun menzilli dronların temel özellikleri

Yukarıda belirtildiği gibi, profesyonel bir uzun menzilli drone seçmeden önce, gerekli olduğu düşünülen bir dizi unsuru göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Aşağıda en önemlilerinden bazılarını daha derinlemesine açıklayacağız.

Menzil : En önemli özelliklerden biri. Bu tip İHA’ların kullandığı yazılım ve iletim sistemleri sayesinde veri toplayabilecekleri uçuş mesafesi dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Her biri maksimum menzile sahip çok sayıda drone var. Bir karar vermeden önce, mevcut farklı seçenekleri değerlendirmek için cihazın hangi amaçla kullanılacağını dikkate almak gerekecektir.

Bulaşma : Bu, uzun menzilli dronların temel avantajlarından bir diğeri olarak kabul ediliyor. Normalde bu tip İHA’ların iletim kalitesi oldukça yüksektir.

RTH : Profesyonel drone seçerken dikkate alınması gereken özelliklerden bir diğeri de budur. Menzilleri bu kadar uzun olduğundan bu tip İHA’ların bu fonksiyonu taşıması tavsiye edilir. Bu sayede uzun menzilli profesyonel drone’lar çıkış noktalarından uzaklaşıp geri dönmek istediklerinde herhangi bir sorun yaşamayacaklar.

Uzun Menzilli Kurumsal Dronlar

Profesyonel uzun menzilli dronların temel avantajları nelerdir?

Yüksek veri toplama kapasitesi. Bu tip profesyonel droneların uzun menzili sayesinde uzun mesafelerden büyük miktarda veri toplayabiliyorlar. Bu, uzun menzilli profesyonel İHA’ların en büyük avantajlarından biridir. Bu tip İHA’lar her uçtuklarında geniş bir alanı kaplarlar ancak büyük kapasiteli bir hafızaya sahip olmadan tüm verileri toplamak son derece zordur. Bu tip drone’ların ayırt edici özelliklerinden biri de büyük miktarda veri toplamaya uygun olması ve ağırlığının geleneksel modellere eşit veya daha az olmasıdır.

Drone kontrolünde daha fazla stabilite. Uzun menzilli profesyonel drone’lar diğer drone’lara göre çok daha basit ve dinamik kontrol imkanı sunuyor. Profesyonel dronlar oldukları için üreticiler, ister profesyonel görsel-işitsel içeriğin kaydedilmesi, ister hassas bir tarımsal faaliyetin geliştirilmesi için kullanıldıklarının tamamen bilincindedirler.

Daha yüksek görüntü kalitesi. Normalde uzun menzilli profesyonel drone’larda entegre kameralar bulunur ve çok daha yüksek görüntü kalitesinin keyfini çıkarma imkanı sunar. Uzun menzilli profesyonel dronların tasarlandıkları işlevleri yerine getirebilmeleri için iyi kameralarla donatılması gerektiğinden, bu nokta bir öncekiyle el ele gidiyor.

Kısacası, uzun menzilli profesyonel dronlar çok sayıda faaliyet için sonsuz olanaklar ve özellikler sunar: hassas tarım, görsel-işitsel içerik elde etme veya altyapıları denetleme. Ancak ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmeden önce, temel kabul edilen bir dizi faktörün hesaba katılması gerekecektir: diğerlerinin yanı sıra menzil, özerklik ve veri iletim kapasitesi.

 

Ayrıca Bakınız: DJI Matrice 350 RTK Drone 

 

Ayrıca Bakınız: DJI Matrice 30T Combo Termal Kameralı Drone Seti

 

 

 

Yorumlar