24 Ağustos 2021

Xiaomi Drone Pazarına Giriyor !

24 Ağustos 2021

160

Xiaomi Drone Pazarına Giriyor !

Dünya’nın en büyük 5. akıllı telefon üreticisi Çinli Xiaomi firması Drone pazarına hızlı bir giriş yapmayı planlıyor. Yeni ve geliştirilmiş özelliklere sahip bu yeni Drone, uçan dostlarımızı nispeten evcil hayvanlaa dönüştürecek. Mobil sektörde çok kısa bir sürede iyi işler çıkartıp, dünyanın en büyük 5. akıllı telefon üreticisi olan Xiami akıllı cihaz sektörü dışında yeni bir sektöre de girmeyi hedefliyor.

 

Daha önceden Mi Band, Mi Band 1S ve Mi Band 2 gibi giyilebilir teknolojiler üreten Xiaomi geliştirdiği yeni Drone ile üreteceği bileklikleri entegreli hale getirmeyi planlıyor. Diğer Drone üreticilerinden aşina olduğumuz “Follow Me” özelliğini kendi üreteceği Drone’da da kullanacak olan Xiaomi, bu özelliği akıllı bileklik ile çok daha fonksiyonel hale getireceğini ifade ediyor.

 

Normal bir Drone’da bu özelliği aktif etmek için kumanda kullanmanız gerekirken, Xiaomi Drone’da sadece Mi Band bilekliği takmanız yeterli. Öte yandan bilekliğin diğer bir avantajı ise bilekliği takan kişiye doğru kameranın odaklanması. Bunun sinema sektörü açısından oldukça faydalı olacağını belirtmekte fayda var.

 

Bunların haricinde Xiaomi’nin açıkladığı fonksiyonlar arasında sonuncusu gerçekten çok dikkat çekici. Yetkililerden alınan bilgiye göre Xiaomi Drone bilek hareketlerine göre pozisyon değiştirebilecek. Yani örnek vermek gerekirse araba içinde çekim yaparken tek bir hareketle Drone’u önünüze veya arkanıza geçmesini sağlayabileceksiniz. Xiaomi Drone gerçekten tatmin edici özelliklerle geleceğe benziyor.

 

Bakalım Xiaomi farklı süprizlerle Dronerların karşısına çıkacak mı?

 

Yorumlar