24 Ağustos 2021

Amazon Drone teslimatlarını paraşütlerle gerçekleştirecek

24 Ağustos 2021

176

Amazon Drone teslimatlarını paraşütlerle gerçekleştirecek

Amazon Primer Air ile Drone kargo taşımacılığında öncülük yapan Amazon, ürün teslimatlarında da paraşüt kullanılacağını açıkladı.
 

Gün geçtikçe yeni bir miladı tamamlayan Drone teknolojilerinde yaşanan her bir gelişme, Drone’ların kullanıldığı alanların sayısını arttırmakta ve benzersiz hizmetler olarak karşımıza çıkmakta. Son yıllarda büyük bir trend ve çıkış yaşayan Drone’lara karşı kuşkusuz firmalarda sessiz kalmamakta ve Drone’ların sunduğu avantajlardan fayda sağlayabilmek adına çeşitli ar&ge faaliyetleri yürütmektedir.

 

Uzun bir süredir iş süreçlerine ve kargo taşımacılığı operasyonlarına Drone’ları da entegre edeceği bilinen ve bu anlamda Primer Air isimli Drone’u tanıtan Amazon kargo teslimatlarının paraşütlerle yapılacağını açıkladı. Yani Drone mevcut bir paketi herhangi bir stand ya da piste değil direkt olarak belirlenmiş bir konuma paraşüt vasıtasıyla gönderecek. Böylece Drone’un yere iniş ve kalkışta harcadığı zaman tasarruf edilmiş olacak.

 

Amazon’un kargoyu içine alabilen paketlerini taşıyan bu çok özel paraşütleri yakın gelecekte şehir veya gelişmiş bölgelerde değil, daha çok kırsal alanlarda kullanacağı da gelen bilgiler arasında. Yani büyük metropollerde apartmanlara teslimat şu an için biraz uzak görünüyor.

Öte yandan ne tip paket veya ürünlerin bu sisteme dahil edileceği ise belirsiz. Kırılabilir, hassas elektronik cihazların paraşüt vasıtasıyla teslimatının yapılması maliyetleri aşağıya çekebileceği gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Kısaca bekleyelim ve görelim 🙂

 

Amazon Primer Air’i yakından tanımak ister misiniz?

 

Hemen tıklayın

 

Yorumlar