1 Mart 2023

Bitkisel Gübrelemede Dronelar !

1 Mart 2023

254

Bitkisel Gübrelemede Dronelar !

Bitkisel Gübrelemede Drone Teknolojisinin Uygulanması

Teknolojinin dinamik ve hızlı doğası, uygulamalı endüstrilerine kolaylık ve ilerleme getiriyor. Drone teknolojisi ve İnsansız Hava Araçlarının (İHA) bu tür uygulamalarda kullanılması katlanarak ilerlemeyi, zamandan ve maliyetten tasarruf edilmesini sağlamıştır.

Bitkisel Gübrelemede Drone Kullanımı

Tarım endüstrisinin bir parçası olarak insansız hava araçları, havadan gözetleme, haritalama, arazi denetimi, izleme, gübre püskürtme, hastalıklı veya çürüyen mahsulleri kontrol etme ve çok daha fazla çeşitli operasyonlar için kullanılıyor. Tarımda, bahçecilikte ve çiftçilikte en yaratıcı alanı belirlemek için çeşitli drone türleri test ediliyor. Mahsul gübrelemesi için, çoklu rotorları sayesinde quadcopter gibi dronlar en uygun araçlardır. Sabit kanatlı dronlar, kalkış ve iniş için geniş bir alan gerektiren büyük yapıları engel olsa da, mahsul gübreleme amacına uygundur.

Gübre Serpme

Drone’ların tarımdaki en kritik kullanımlarından biri, hızlı hareketlerle hareket etme ve varış noktalarına manevra yapma esnekliğidir. Dronların bu yeteneği, mahsulleri beslemek ve onlara gerekli besinleri sağlamak için gübre ve böcek ilaçlarının püskürtülmesine yardımcı olur. Bu tür takviyeler, ekinlerin sağlıklı ve gelişmesini sağlar. Drone operatörleri, böcekleri, haşereleri ve solucanları uzak tutan ve ekin ömrünü uzatan drone püskürtme gübrelerini izlemekte özgürdür.

Toprak Sağlığı İzleme

Bitkisel Gübre Sağlığı İzleme

Drone’lar toprak sağlığının analizine yardımcı olur. Özünde İHA‘lar, izlemeden alınan ve toprağın sağlığını ve doğasını kontrol etmeye, ve korumaya yardımcı olabilecek verileri toplar ve işler. Drone teknolojisi, sağlıklarını ve refahlarını iyileştirmek için toprağa gerekli besinleri de sağlayabilir. 3D haritalama ve veri işleme operasyonları sayesinde dronlar, toprak sağlığını analiz etme operasyonunu gerçekleştirir.

Ekim Süreci

Tarım, doğası gereği son derece hantal ve kapsamlı bir endüstridir çünkü faaliyetlerini gerçekleştirmek için yetenekler gerektirir. Özellikle tohum ekimi zaman alan bir işlem olduğu için el emeği gerektirmektedir. Bu yorucu süreci kolaylaştırmak için, çok çeşitli mahsullerin tohumlarını ekmek için drone teknolojisi kullanılır. Drone’lara yerleştirildiği gibi, lazerler, sensörler, tanklar vb. onların hızlı ama sorunsuz bir şekilde tohum ekmelerine olanak tanır.

Analiz Eksiklikleri

Ekin gübreleme için dronları kullanmanın bir başka inanılmaz değeri de, ekinleri herhangi bir eksiklik için analiz etme, tanımlama ve inceleme özelliğidir. Ek olarak lazerlerle donatılmış yüksek çözünürlüklü kameraları ve sensörleri, bu işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye yardımcı olur. İnsansız Hava Araçları da bu eksiklikleri gerçek zamanlı olarak haritalayabilmektedir ve toplanan ve işlenen veriler ekinlerle ilgili daha ileri tespitlerde kullanılabilir.

AYRICA BAKINIZ: DJI AGRAS T40

AYRICA BAKINIZ: DJI MAVIC 3 MULTISPECTRAL

AYRICA BAKINIZ: DRONE KULLANIMI İLE KİMYASAL KİRLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ

 

Yorumlar