1 Kasım 2021

DJI AGRAS T30 Zirai İlaçlama Dronunun Tarımda Kullanımının Faydaları

1 Kasım 2021

379

DJI AGRAS T30 Zirai İlaçlama Dronunun Tarımda Kullanımının Faydaları

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak birçok sektörde insanların hayatlarını kolaylaştıran gelişmeler yaşanmıştır. Buna bağlı olarak tarım sektörü de bu gelişmelerden payını almıştır. Drone ile tarım alanlarının ilaçlama uygulamaları dünya üzerinde hızla yayılırken ülkemizde de bu rakamlar azımsanmayacak kadar artmış olup özellikle ülkemizin coğrafi koşulları ele alındığında bu sürecin hızla yaygınlaşacağının sinyallerini bize vermiştir.

Tarımda zirai ilaçlama dronlarının amiral gemisi olan Dji Agras T30 modeli bu uygulamalarda kullanılan en güçlü drone olma özelliğini sahiptir. 30 kg depo kapasitesi sayesinde saatte ortalama 180 dekar araziyi ilaçlamaktadır. 40 kg tohumlama aparatıyla  çiftçiye büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca meyve ağaçlarının türüne göre de pompa sistemi ayarlanıp drone üzerinde ki ön ve arka kollara belli bir açı verilir böylelikle de alt yapraklara kadar uzanan bir ilaçlama imkânı sağlar.

 

Tüm uygulamalar otonom bir şekilde gerçekleşir yani çiftçinin gerekli kalibrasyon ayarlarını ve haritalandırmayı yaptıktan sonra koltuğuna oturup FPV kameralar ile süreci izlemesi yeterli olacaktır. Çiftçinin belirlediği güzergahta tohumlama ve ilaçlama yapan drone üstünde ve altındaki radarlar sayesinde engelleri 30 metre uzaktan algılar ve 2.5 metre güvenli uçuş mesafesi sağlayarak dronu fiziksel hasarlardan korumuş olur.

Drone ile tarım alanlarının ilaçlama uygulamalarının en büyük avantajı, traktörün tarlaya giremediği dönemlerde ve ulaşamadığı arazilerde rahatlıkla kullanılabilmesidir. Ayrıca traktörün tarla üzerinde ilaçlama yaparken oluşturduğu rekolte kaybını önüne geçer ve kayıpları minimuma indirmiş olur. Ülkemizde yöresel olarak bazı yerler su sıkıntıları çekmektedir ve ileri ki süreçte bu daha büyük sorun olacaktır. Drone ile su tasarrufu yapabildiğimiz için tarımın devamlılığı açısından çok büyük bir gelişme sağlanmaktadır. Sizde akıllı tarım uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız hemen bize ulaşın Dronmarket DJI Tarım Dronları Türkiye Resmi Distribütörü

 

 

Yorumlar