12 Mayıs 2022

DJI MATRICE 30T SERİSİ TİCARİ DRONLAR İÇİN NELERİ DEĞİŞTİRİYOR

12 Mayıs 2022

201

DJI MATRICE 30T SERİSİ TİCARİ DRONLAR İÇİN NELERİ DEĞİŞTİRİYOR

DJI Matrice, serisindeki en yeni sürümüyle piyasaya çıktı ve size her zamankinden daha fazla güce sahip iki kurumsal dron olarak sunumunu gerçekleştirdi. DJI Matrice 30T serisi, Matrice 300 RTK ve Zenmuse H20 serisinin özelliklerini alarak, daha küçük bir platformda birleştirildi.

Tamamen yeni, güçlü, kompakt ve katlanabilir platform olan Mavic 2 Enterprise serisi dronelar kadar taşınabilir olup, M30 ve M30T’yi uzak konumlardaki görevlere götürmenize olanak sağlar.

 

DJI MATRİCE 30T

DJI Matcire 30T

 

DJI Matrice 30T Özellikleri Nelerdir?

DJI Matrice 30T, düşük ışık koşullarında bile yüksek kaliteli video sunmak için lazer telemetre ile birleştirilmiş yüksek çözünürlüklü geniş açı ve yakınlaştırma kameralarına sahip çok sensörlü kamera birimleri içerir.

DJI Matrice 30T, kamu güvenliği görevleri için kritik olabilecek bir termal görüntüleme sensoru ile bir adım ilerde! DJI kurumsal dron cihazları, piyasadaki en güçlü ticari dronlardan bazılarını temsil eder.

 

DJ Matice 30T modelinin özelliklerini anlatan, aşağıdaki videoyu izlemek isteyebilirsiniz.

https://youtu.be/DcUME9wl6gc

Üstün Uçuş Performansı Sağlar

DJI Matrice 30T, uçuşunuzu her zamankinden daha yumuşak hale getiren yükseltilmiş uçuş performansı özelliklerine sahiptir. Enterprise serisi; maksimum 82,8 km/s hızı ve 41 dakikaya kadar uzatılmış uçuş süresi özelliklerine sahiptir. Bu özellikler, görevinizde size daha fazla esneklik sağlar ve uçuş sürenizi ve menzilinizi uzatarak önceki dronlardan daha fazla alanı keşfetmenize olanak tanır.

Saatte 54 km’ye kadar rüzgârlara karşı dayanabilir. En zor hava koşullarında bile cihazın güvenliğini sağlayan toz ve su geçirmezlik özelliği olan IP55 derecesine sahiptir.

Kompakt ve Katlanabilir Tasarım

Uzak bir yerde gözetleme yapıyor veya arama ve kurtarma uygulamalarını sıklıkla tekrarlıyorsanız,  taşınabilirlik drone cihazınızın en önemli özelliklerinden birisi olmalıdır. DJI Matrice 30T, sadece 3,77 kg ağırlığıyla hafiftir ve kolayca taşınabilir. Katlanabilir kolları ve kompakt tasarımı ile depolamak veya taşımak oldukça kolaydır.

Cihaz kompakt boyutuna katlandığında, sırt çantasına rahatça sığabilir. Böylece yürüyerek kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

DJI Matrice 30T

DJI Matrice 30T Tasarımı

Cihazı açarken, menteşelerde yer alan ve kilidin doğru şekilde yerine oturmadığını bildiren kol kilidi işlevi vardır. Bu özellik cihazı uçurmak için gerekli olan güvenliği size sağlayacaktır ve kol kilidi açılana kadar cihaz havalanmayacaktır. Dinamik tasarımı sayesinde, cihazın konuşlandırmasını rahatlıkla yapabileceksiniz. Yükleri ya da iniş takımlarını söküp takmanıza gerek kalmayacak. Önceki modellere göre oldukça kullanışlı bir özellik!

Güçlü Kamera

DJI Matrice 30T serisindeki her iki ticari cihazda inanılmaz derecede yüksek kalitede video çekebilen güçlü kameralarla birlikte gelir. DJIM30, üç sensorun bir kombinasyonunu içeren entegre bir kamera ve gimbal ünitesine sahipken, M30T  Zenmuse H20T’ye benzeyen dördüncü bir sensor içerir.

DJI Matrice 30T

DJI Matrice 30 Kamerası

Hem M30 hem de M30T cihazlarında, 16x Optik yakınlaştırma ve 200x maksimum hibrit yakınlaştırma yapabilen 48 MP yakınlaştırma kamerası vardır. Her iki cihazda 84° görüş alanına sahip 12 MP geniş açı içerir. Bu sensorlar, 30 FPS değerine kadar 4K çözünürlükte inanılmaz derecede ayrıntılı videolar çekmek için birlikte çalışır.

FPV kamera, zemini ve silueti gündüz ve gece net bir şekilde görünür kılan düşük ışı kayarlarına sahiptir ve günün hangi saatinde olursa olsun güvenle uçmanıza olanak tanır. Düşük ışık koşullarında parlak, net görüntüler yakalama yeteneğinizi daha da geliştirmek için Akıllı Düşük Işık Fotoğrafını da kullanabilirsiniz.

Üçüncü sensor, 1,2 km’ye kadar olan mesafeleri doğru bir şekilde ölçebilen ve incelemeler ve arama kurtarma görevleri için inanılmaz derecede faydalı olan bir Lazer telemetredir.

Kamerayı görüş alanı içindeki bir nesneye doğrulttuğunuzda, gelişmiş sensor birleştirme algoritmaları koordinatları otomatik olarak verme özelliğine sahiptir.

Özel olarak DJI M30T‘de bulunan dördüncü sensor, sıcak noktaları ve ısı imzalarını bulmanızı sağlayan yüksek çözünürlüklü 640 x 512 termal görüntüleme kamerasıdır. Bu sensor, yangınla mücadele uygulamaları veya arama  kurtarma sırasında kayıp kişileri bulmak için inanılmaz derecede faydalıdır.

DJI Matrice 30T

Termal Görüntüleme Kamerası

 

Mükemmel Uçuş Güvenliği

Üstün hava koşullarına dayanıklılık özelliklerine ek olarak, Matrice 30 serisi, uçuş güvenliğini artırmak için 360 derece engellerden kaçınma özelliğine sahiptir. Cihaz, altı tarafında çift görüşlü ve ToF sensörleri içerir ve size 38 metreye kadar olan engelleri algılayabilen görsel ve kızılötesi sensörlerin bir kombinasyonunu sunar.

Bu özelliklere ek olarak; yedekli çift IMU, Pusula, GNSS ve Akıllı Uçuş Pillerinin tümü, uçuş durumu ne olursa olsun M30 serisinin güvenli olmasını sağlar.

 

Uçuş güvenliği, yerleşik ADS-B alıcısı tarafından desteklenen DJI AirSense tarafından daha da geliştirildi. Sağlık yönetim sistemi, kritik bileşenlerin durumunu gerçek zamanlı olarak izlemek için çalışır. Bu özellik, uçuş sırasında bir motor veya pervanenin arızalanması durumunda ve iniş sırasında dronun güvenliğini sağlamak için üç pervaneli acil iniş gerçekleştirebileceğiniz anlamına gelir.

Yükseltilmiş İletim Sistemi: OcuSync 3 Enterprise

DJI Firması, iletişimi ve menzili genişletmek için dinamik iletim sistemi olan OcuSync özelliğini yükseltmek için sürekli çalışıyor. Hem Matrice30 hem de Matrice 30T, Ocusync Enterprise iletişim sisteminin en son sürümü olan OcuSync 3 Enterprise ile birlikte gelir.

OcuSync 3 Enterprise, üç kanallı 1080p video iletimi ve giriş beslemeleri arasında sorunsuz geçişi destekler. Sistem, karmaşık ortamlarda bile tutarlı iletim sağlamak için, ikisi çıkarılabilir dört yerleşik anten tarafından desteklenir. Hatta video iletimini uzak veya diğer zorlu çalışma ortamlarında sabit tutmanıza olanak tanıyan isteğe bağlı bir 4G dongle olan DJI Hücresel Modülü kullanarak bağlantınızı geliştirebilirsiniz.

Yepyeni Uzaktan Kumanda DJI RC Plus

DJI Matrice 30T serisi, çok sayıda ticari uygulama için faydalı olacak şekilde tasarlanmış yepyeni bir uzaktan kumanda olan DJI RC Plus ile birlikte gelir. RC Plus, IP54 toz ve su direncine sahiptir ve -20°C ile 50°C arasında değişen aşırı soğuk ve sıcakta çalışabilir.

Uzun süreler boyunca cihazın kesintisiz olarak çalışmasını sağlayan çalışırken bile değiştirilebilme özelliğine sahip harici pile ek olarak uzun ömürlü bir dahili pile sahiptir. Kombine pil sistemi, RC Plus’ a 6 saat kesintisiz çalışabilme özelliği sağlar.

DJI Matrice 30T

DJI RC Plus

RC Plus için ekrandaki bilgiler, 1200 cd/m2’lik tepe parlaklık ve 1080p’lik yüksek çözünürlük sayesinde tüm aydınlatma koşullarında görüntülenebilir. Yerleşik tablet, her seferinde optimum performansı sağlamak için DJI Enterprise tarafından geliştirilen özelleştirilmiş işletim sistemini bile çalıştırır.

RC Plus, pilotların yalnızca bir dokunmatik ekrana güvenmek yerine, uzaktan kumandayı kas hafızasıyla nasıl çalıştıracaklarını öğrenmelerini sağlamak için altı yeni fiziksel düğme ile ergonomik olarak tasarlanmıştır. Bu tasarım; farklı kamera görünümleri arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmayı, PinPoint özelliklerini düşürmeyi ve ellerinizi kontrol çubuklarından uzaklaştırmak zorunda kalmadan yakınlaştırıp uzaklaştırmayı kolaylaştırır.

Akıllı Uçuş Bataryası Şarj İstasyonu

Bir görevi gerçekleştirmek için uzak bölgelere seyahat ederken, istediğiniz son şey ticari dronunuzun pilinin bitmesidir. DJI Matrice 30T serisi, aynı anda dört çift TB30 Akıllı Uçuş Pili ve bir çift RC Plus pili şarj edebilen bir şarj istasyonu ile birlikte gelir. Her bir çiftin %20’den %90’a şarj olması yalnızca 30 dakika sürer, bu özellik sayesinde cihazınız, gecikmeden tekrar havalanabilir.

BS30 Akıllı Pil Şarj İstasyonu, pilleri şarj etmek için üç farklı modla birlikte gelir. Standart Mod, her bir çift pili her seferinde  %100 oranında şarj eder. Ancak pilleri uzun süre tam şarjlı tutmak pillere zarar verebilir. Piller azalan oranda şarj olurlar ve bu durumda şarjın son %10’unun dolma süresi uzun zaman alabilir.

Bu nedenle, her bir çifti %90’a kadar şarj etmek için çift başına 30 dakika süren ve bir sonraki çifti şarj ederken bekleme modunda tutan Uçmaya Hazır Modu da sunar. Son mod, her bir çifti %50’ye kadar şarj eden ve pilin ömrünü artıran Depolama Modu’dur.

 

 

DJI Matrice 30T

Akıllı Uçuş Bataryası Şarj İstasyonu

Matrice 30 serisinin en dinamik ve yeni özelliklerinden biri DJI Dock’tur. Bu özellik drone’a, fazla operatör gözetimi gerektirmeyen otonom sağlar. Ayrıca tekrarlanabilir görevleri gerçekleştirmek harika bir platform sunar. DJI Dock, kolayca erişilemeyen uzak konumlarda dağıtım için tasarlanmıştır. Her bir rıhtım, bir M30 veya M30T rıhtım versiyonu uçağı barındırabilir.

Böylece bu parçalar sayesinde cihaz, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan programlandığı şekilde inebilir. Ayrıca bu parçalar, cihazın şarj olmasına, kalkış yapmasına ve görevi gerçekleştirmesine izin verir.

 

DJI Matrice 30T

DJI Dock

M30 Serisi Dock Versiyonu, maksimum 15 m/sn rüzgar direncine, IP55 giriş korumasına ve TEC klimaya sahiptir. Ayrıca -30°C ile 50°C arasındaki sıcaklıklarda size amiral gemisi düzeyinde performans sunar. TEC klima ile drone pillerini soğutabilir ve 25 dakikada %10’dan %90’a kadar şarj edebilirsiniz. Pilleri soğutmak ve şarj verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için soğuk hava üfler. Bu hızlı şarj, hızlı geri dönüşlere yardımcı olur ve 24 saat kullanılabilirlik sağlar.

DJI Matrice 30T

DJI Dock Hızlı Şarj Ünitesi

DJI Dock’u yeni FlightHub 2 yazılımı aracılığıyla kolayca yönetebilirsiniz. Uygulama aracılığıyla, uçuş planları ve görev çizelgeleri oluşturabilir, veri depolama ve yönetimini gerçekleştirebilir ve ekibinizin geri kalanıyla veri işleme konusunda işbirliği yapabilirsiniz.

Tüm görev uzaktan gerçekleştirilebilir ve size daha önce hiç görülmemiş düzeyde bir bulut kontrolü ve gözetimi sağlar. DJI Dock ayrıca, bağlantı istasyonunu izleyen ve canlı videoyu DJI FlightHub’a geri ileten geniş açılı bir güvenlik kamerasına sahiptir.

Entegre hava istasyonu, uçuştan önce ve uçuş sırasında hava koşullarını izler ve yerleşik LTE drone ile RC Plus arasında 4G iletim bağlantısı sağlar.

DJI Matrice 30T

4G İletim Bağlantısı

DJI Pilot Uygulaması, yalnızca tek bir dokunuşla drone ve yük için kontrollere erişmenizi sağlayan yenilenmiş bir uçuş uygulaması olan DJI Pilot 2 ile güncelleme alır.

Uçuş detaylarının ve navigasyon bilgilerinin net sunumu, kullanıcı deneyimini ve uçuş verimliliğini her zamankinden daha iyi hale getirir. Ekran kenarı ve özelleştirilebilir düğmelerle kamera görünümlerini ayarlayabilir, PinPoint’leri bırakabilir ve daha da fazla işlemi hızla gerçekleştirebilirsiniz.

Uçuş öncesi kontrol listesi, uyarılar ve bildirimler koşullar veya senaryolar değiştiğinde size haber verirken, uçuştan önce dronların durumunu ve parametre ayarlarını onaylamanıza olanak tanır.

DJI FLIGHTHUB 2 Yazılımı

FlightHub 2 yazılımı, veri depolama ve filo yönetimini kullanıcı dostu araçlarla entegre etmenize olanak tanıyan geliştirilmiş yazılımdır. FlightHub 2,  canlı olarak gerçekleştirilen görev akışından canlı açıklamalara kadar tüm ekibin durumsal farkındalığını artıran sayısız ortak çözüm sunar.

FlightHub 2 aracılığıyla, görev komutanlarının daha iyi kararlar aldığını göreceksiniz. Ayrıca kaynakların etkin bir şekilde dağıtılmasına olanak tanıyan gelişmiş veri paylaşımı ve iletişimi de etkili özelliklerinden bir tanesidir.

DJI Matrice 30T

FlightHub 2

FlightHub 2 ve DJI Pilot 2 arasında uçuş yollarını ve görevlerini kolayca senkronize edebilirsiniz. Operasyonlardan elde edilen veriler, merkezi yönetim ve analiz için otomatik olarak FlightHub 2 Medya Dosyalarına yüklenir. FlightHub 2 ayrıca geliştirilmiş bir kullanıcı ara yüz, kolay görev kaydı ve operasyon adımlarının %90’ından tasarruf sağlayan hedef nokta işaretleme ile yükseltilmiş Canlı Görev Kaydı özelliğine sahiptir.

Hatta hızlı arazi farkındalığı için bir 2.5D Temel Harita, siteye hızlı bir genel bakış için Tek Dokunuşla Panorama Senkronizasyonu ve zamanında RGB veya kızılötesi haritalama için Bulut Haritalama içerir.

 

DJI Matrice 30T

FlightHub 2

İster bir binadaki sıcak noktaları bulmak için M30T’yi kullanan bir itfaiyeci olun, ister uzak konumlarda özerk görevler gerçekleştirmek için DJI Dock’ u kullanan bir müfettiş olun, Matrice 30 serisi size her zamankinden daha fazla yetenek sağlayabilir.

Arama ve kurtarma personeli, yapraklar arasında kaybolan kayıp kişileri bulmak için DJI M30T’nin termal özelliklerini kullanabilirken, kolluk kuvvetleri, 24 saat gözetim sağlamak için Akıllı Pil Şarj İstasyonunu kullanabilir.

Ergonomik tasarımı ile yeni RC Plus uzaktan kumanda, kas hafızasını geliştirmeyi ve kontrollerde hızlı ve sorunsuz gezinmeyi kolaylaştırabilir.

DJI M30 Görev Dronu

Dünyanın dört bir yanındaki ilk müdahale ekipleri, kamu güvenliği ekipleri ve varlık inceleme ekipleri, aslına uygun veriler sunabilen ve mevcut iş akışlarına sorunsuz bir şekilde uyum sağlayan araçlara ihtiyaç duyar. Yeni M30’un kapasitesi ve taşınabilirliği, onu yukarıdan hızlı ve derinlemesine veri gerektiren dinamik senaryolar için mükemmel kılar.

Bu dokuz özellik, M30’un yapabileceklerini göstermesi açısından oldukça önemli.

Fiyat teklifi almak ve daha detaylı bilgilendirme için şirket mühendislerimizden; Ürün Geliştirme Mühendisi Ferit ŞAHİN ile iletişim sağlayabilirsiniz.

Endüstriyel Dronlarla ilgili, https://blog.dronmarket.com/dji-matrice-300-rtk-icin-bakim-onerileri/ bağlantıdaki yazımıza da bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Yorumlar