28 Mart 2022

DJI Mavıc 2 Enterprise Advanced’in En İyi 5 Özelliği

28 Mart 2022

195

DJI Mavıc 2 Enterprise Advanced’in En İyi 5 Özelliği

Drone teknolojisinde çağ atlamaya devam eden DJI, endüstriyel alanlarda kullanılmak üzere geliştirdiği dronelara her geçen gün yenilerini ekliyor. Birden çok çeşidi ile farklı alanlarda da kullanılan değişik segmentlere ve özelliklere sahip dronelar, sektör içerisinde yerlerini alıyor.

Önceki sürümü güncellenen ve yenileyerek yeniden piyasaya sürülen DJI Mavic 2 Enterprise Advanced (M2EA), güvenilir uçuş süresi ve sağlam pil ömrü ile sağlıklı bir uçuş operasyonu gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Yeniden tasarlanan çift görüntüleme modeline sahip olan Mavic 2 Enterprise Advanced, 48 MP Görsel kamera, çok yönlü engel algılama, RTK ile santimetre düzeyinde konumlandırma, 32X’lik dijital zoom ve 640×512 piksel termal kamerası ile yapılacak uçuşlarda kusursuz veri elde etmeye yardımcı oluyor.

Doğru konumlandırma özelliği sayesinde, karmaşık ortamlarda otomatik ve ayrıntılı inceleme görevlerini de kolaylaştırır ve 240’a yakın ara nokta oluşturur.

Basit bir şekilde Mavic 2 Enterprise Advanced’in özelliklerini sıralayacak olursak;

  • Gizli mod özelliği
  • Kendinden ısınan pil özelliği
  • MSDK özelliği
  • Airsense özelliği
  • Parola koruma özelliği ve
  • – 10 derece ila + 40 derece arasında çalışma özelliği ile birden çok fonksiyonu bünyesinde barındırır.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra Mavic 2 Enterprise Advanced, birbirinden farklı donanım ve segmentleriyle drone pilotlarının ve sektördeki kullanım alanlarının göz bebeği olmuş durumda. Mavic 2 Enterprise Advanced’i kullanmak için birden çok sebep vardır. Bunların 5 tanesini göz önüne alacak olursak da M2EA’nın en iyi özelliklerini sıralamak gerekir.

Mavic 2 Enterprise Advanced’in en iyi 5 özelliği şöyledir:

Hafif ve Taşınabilir

Maksimum esneklik özelliği bulunan bu drone, oldukça hafif ve taşınabilirdir. Bu hafif ve taşınabilir olma avantajı da Mavic 2 Enterprise’in bir dakika gibi bir süreden daha hızlı kalkış yapmasını sağlar. Kolay dağıtım için katlanabilir kollarla kompakt tasarıma sahip olan Mavic 2 Enterprise, aynı zamanda da daha da hızlı yükselme ve alçalma hızı sayesinde ise, karmaşık çalışma ortamlarında herhangi bir zorluk çıkarmaz ve operasyonu son derece kolaylaştırır.

DJI Mavıc 2 Enterprise Advanced’in En İyi 5 Özelliği

DJI’nin maksimum kalkış hızını 6m/s’ye çıkardığı Mavic 2 Enterprise, operasyon yapılacak alana hızlı ulaşabilmektedir. Olay yerine her zamankinden daha hızlı giden ve normalden daha hızlı hava farkındalığı sağlayan M2EA, operasyon esnasında zaman kaybı da yaşamayı engellemeye yardımcı olur.

Aynı kalkış hızı gibi alçalma hızını da güncelleyen DJI, bu dronenun alçalma hızını 5m/s’ye yükseltti. Bu da demek oluyor ki operasyon alanına hızlıca varan Mavic 2 Enterprise, operasyon sonrası hızlı bir alçalma ve dönüş sağlamaktadır. Hızlı kalkış ve alçalma özellikleri ile hem bataryadan hem de zamandan tasarruf edilebilmektedir.

Gelişmiş Çift Kamera

Mavic 2 Enterprise Advanced’in değişen ve yenilenen özelliklerinden bir diğeri de çift kamera modelinin geliştirilmesidir. Yangın söndürmeden arama kurtarma çalışmalarına, güç denetimlerinden çevresel korumaya kadar birden farklı proje çalışmalarının ihtiyaçları için görsel, termal ya da bölünmüş görünüm segmentleri ile görüntüler arasında geçiş yapmak artık mümkündür.

Dual Vision modu olarak da bilinen gelişmiş çift kamera, drone pilotlarının operasyonlar sırasında kritik ayrıntıları tespit etmesine yardımcı olduğu gibi farklı perspektiflere de anında hakim olabilmek için ekran arası geçişleri de kolaylaştırmaktadır.

48MP Görsel Kamera

Mavic 2 Enterprise Advanced’in önceki modelinde 12 MP olan bu görsel kamera kapasitesi geliştirilerek 48 MP’ye çıkarılmıştır. Bu sayede devasa bir kameraya sahip olan bu drone, maksimum görüntü boyutunu 8.000 x 6.000’e yükseltmiş oldu.

1/2 inçlik CMOS sensörünü de bünyesinde barındıran Mavic 2 Enterprise, devasa 32 X dijital zoom özelliğini de içerisinde barındırır. Bu sayede hafif olan böylesine bir droneda bulunan en güçlü kamera özelliklerinden bazılarıdır.

Mavic 2 Enterprise, tüm bu dijital kamera özelliklerini termal kamera segmentleriyle birleştirdiğinde bu boyuttaki ticari bir dronenun ne derece ayrıntılı ve doğru sonuçlar gösterdiğini sektörde çalışanlara kanıtlamış oluyor.

DJI Mavıc 2 Enterprise Advanced’in En İyi 5 Özelliği

32x Dijital Yakınlaştırma

Gelişmiş kamera segmentleriyle uçuş operasyonunda sorunsuz sonuçlar elde etmeyi sağlayan Mavic 2 Enterprise, güvenli bir çekim gerçekleştirmek için zoom özelliğini devreye sokmuştur.

Yakınlaştırma özelliği hem dronenun hem de drone pilotunun güvenliğini sağlamak için birebirdir. Daha net görüntü ve video çekmeye yarayan Mavic 2, yüksek çözünürlüklü görsel kamerası ile ultra yakınlaşmayı destekler ve bu sayede de hiçbir ayrıntıyı kaçırmaz.

48 MP görsel kamera özellikleriyle harmanlanan 32 X dijital yakınlaştırma modeli ile geniş arazilerde ya da engebeli mevzilerde yapılan çekimlerin hatasız olmasını endeksler.

Hem çekim esnasında hayati tehlike oluşmasını engeller hem de dronenun tehlikeli alanlardan uzak kalarak 4 X kayıpsız yakınlaştırma özelliği ile de sorunsuz ve hasarsız sonuçlar doğurmasını sağlar.

Yüksek Çözünürlüklü Termal Kamera

Önceki modeline göre en çok değişimi termal kamera özelliği ile gösteren Mavic 2 Enterprise Advanced, yüksek çözünürlüklü radyometrik termal kamera güncellemesi ile saha içerisindeki nesneleri hızla tanımlar.

DJI Mavıc 2 Enterprise Advanced’in En İyi 5 Özelliği

Uzaktan çekilen görüntülerde geniş araziler etrafında doğru sonuç elde etmek normal şartlar altında çok ama çok zordur. İnsan gücü ile tespit edilemeyen ya da çok tehlikeli olabilecek durumlarda devreye giren Mavic 2 Enterprise, bünyesinde güçlendirilen bu termal kamera sayesinde uçuş operasyonu esnasında tüm nesneleri hızlı şekilde tanımlamasıyla bilinçli kararlar vermeye yardımcı olur.

Daha önceleri 160 x 120 olan termal kamera çözünürlüğü 640 x 512 termal çözünürlük kamerası olarak güncellenmiştir. Bu güncelleme sayesinde her zamanki görüntüden daha ayrıntılı görüş açısı elde edilmesini sağlar. Bu 640 x 512’lik termal kamera özelliği Mavic 2 Enterprise Advanced’in piyasaya çıkan en gelişmiş kompakt termal drone olduğunu gözler önüne serer.

Yapılan büyük çaplı araştırma ve çalışmalarda kullanılan Mavic 2 Enterprise Advanced, gösterdiği sonuçlarla sektör içerisinde vazgeçilmez bir hale geldi.

Örneğin: Çernobil’de çıkan yangında kullanılan M2EA, termal görüntüleme sayesinde çabuk ve doğru bir sonuca ulaşılmasını ve bu sayede hızlı karar verilmesini sağladı.

Bir diğer yandan, Brezilya’da bulunan süper boyutlu güneş enerjisi tesisi denetleme dronelarına kadar birçok noktada farklı senaryolarda faaliyet gösteren bir drone olma özelliği taşıyan Mavic 2 Enterprise, dünya çapında kullanıldığında neredeyse tüm dünyadaki kamu güvenliği çalışanları için vazgeçilmez hale geldi.

30 HZ kare hızı, 16 X yakınlaştırma özelliği ve + / – 2 derecelik sıcaklık ölçüm doğruluğu ile uçuş operasyonu esnasında en doğru ve en verimli sonuçları, keşif ve tespitleri yapabilirsiniz.

Yorumlar