1 Mart 2022

DJI T10 Drone ve Özellikleri

1 Mart 2022

290

DJI T10 Drone ve Özellikleri

Teknolojinin gelişmesiyle beraber fiziksel çalışma gücü azalmış, iş kapasitesi gün geçtikçe artmaya devam etmiştir. Bu teknolojik gelişmeler birden fazla sektörde boy göstermiş ve her alanda varlığını sürdürmüştür. Tüm sektörler gibi tarım sektöründe de teknolojik gelişmeler takip edilmiş ve üretim teknoloji ile harmanlanmıştır.

Tarım alanında gözlemlenen teknolojik gelişmelerden biri de şüphesiz insansız hava araçları olmuştur. Fiziksel gücü azaltarak mekanik gücü artıran bu hava araçları, tarım alanında da tasarruf ve kazanım elde etmeye yardımcı olmaktadır. Tarım alanında kullanılan dronelar, geniş alana yayılan tarım arazilerini kolay kontrol etmeye yaradığı gibi belirlenen arazide de uygun maliyetli ve fazla kazanımlı sonuçlar doğurulmasına neden olmaktadır. 

Büyük ölçekli ya da küçük ölçekli fark etmeksizin birçok üreticinin tercih ettiği tarım droneları, sağlıklı hasat elde etmek için kullanılmaktadır.

Tarım alanında kullanılan ve üretime yeni başlamış çiftçiler için ideal olan drone türü ise, DJI Agras T10dur. Bu drone, her büyüklükteki ihtiyaca güçlü bir hava desteği sunmaktadır. 10 litrelik bir tank gücü ve 5 metrelik püskürtme kapasitesi ile tarım alanında üreticiye destek çıkmaktadır. 

Hafif ve Kullanışlı Kompakt Tasarım

Tarım droneları arasında öne çıkan DJI Agras T10’un en önemli etkenlerinden biri de hafif ve kullanışlı kompakt tasarımıdır. Dizaynında kullanılan karbon fiber kompozit gövdesi ile hem hafif hem de güçlü bir etkene sahiptir.

Oldukça kolay taşınan Agras T10, pil ve tankını da yeniden çıkarıp doldurmak için kolay ve verimli şekilde tasarlanmıştır. Bu tasarım, tankın ve pilin kolay kullanımı için de üreticiler için birebirdir denilebilir.

Bununla beraber DJI üretimi olan Agras T10, dakikada 8 litreye kadar püskürtme özelliğine sahiptir. İlaçlama yapılırken özellikle istenilen bu ilaçlama dronu, 8 litrelik püskürtme kapasitesi ile hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlamaya yarar. 

İçerisinde bulunan küresel radar sistemi ile uçuş operasyonunda oluşabilecek en ufak durumu veya radar sinyaline giren yabancı herhangi bir şeyi ekran üzerinde haber verir. Genel IP67 su direnci kapasitesi, akılı tarım bulut platformu gibi özellikleri de bulunan bu zirai drone, izleme için çift FPV kamerasına sahiptir. Tüm bu özellikleri içinde barındırmasıyla beraber aynı zamanda da yüksek hassasiyetli çalışma modu ile hem uzun süreli hem de ince çalışma yapılmasını sağlar. 

DJI Agras T10 Zirai İlaçlama Dronu

Uzun Süreli Kullanım

Agras T10, dayanıklılık süresini artırmak ve daha uzun süreli kullanım sağlamak için kontrol modülünü tamamen kapalı tutan bir yapıya sahiptir. Uzun süreli uçuş operasyonları sayesinde, ilaçlama çalışmaları da uzun süreli olabilmekte ve üreticiyi de rahatlatmaktadır. 

Kritik bileşenlerinin 3 farklı koruma katmanı bulunmasıyla beraber, hasarsız uçuşlar gerçekleştirebilir. Hem koruma katmanı hem de IP67 derecesi sayesinde pestisit veya gübrelerin uzun süreli kullanımını sağlar. Bu uzun süreli kullanım sayesinde toza veya korozyona karşı son derece dayanıklıdır ve zarar görmez.

Agras T10, yeni tasarlanmış akıllı pil teknolojisi ile 10.000 dekarın  uçuşunu ve 1.000 şarjı 1  yıl süre ile garanti etmektedir. Ultra hizmet ömrü sayesinde sadece üç adet pil ve bir adet şarj ile uzun soluklu çalışmaya olanak tanır. Bununla birlikte standart güvenlik kutusu, pil güvenliğinin sağlanmasına ve ekipmanın rahatlıkla taşınmasına ve saklanmasına yardımcı olur.

Küresel Radar Sistemi ile Kör Noktalara Ulaşım

İçerisinde sahip olduğu küresel radar sistemi ve kör nokta ulaşım modu ile, toz ve ışık girişiminden ziyade hava koşullarında oluşan engelleri ve çevreyi algılar. Küresel radar sistemi ile, otomatik olarak engellerden kaçınma işlevi de Agras T10 içerisinde mevcuttur.

Hem küresel radar sistemi hem de kör noktalara ulaşım özelliği ile ayarlanabilir uçuş işlevleri ve uçuş operasyonu sırasında güvenliğin sağlanmasına yardımcı olur.

DJI Agras T10 Zirai İlaçlama Dronu

Yeni Çiftçiler İçin İdeal Tarım Dronu

Üretime sıfırdan başlamak isteyen çiftçiler için son derece kullanışlı ve bütçe dostu olan bu zirai ilaçlama dronu, parlak ekran kontrolü, sürekli çalışmalar için şarj cihazı, T10 serpme sistemi, ve bulut tabanlı 3D tarım uygulamaları ile hem zaman tasarrufu sağlar hem de yeni başlayan çiftçiler için kullanım kolaylığı sağlar.

Bu drone, alan haritası çıkarmasından zirai ilaçlama safhalarına kadar birçok eylemi kolaylıkla yapabilmektedir. Traktörlerin zarar verdiği mahsül sorununu da ortadan kaldıran bu drone, ulaşılması güç alanlara girerek ilaçlama ve ekin takibi yapar. 

Hasatların büyüme hızı, ilaçlanması, gübre ve toprak kontrolü gibi pek çok çalışma alanını genişleten DJI Agras T10, üreticiye hem mali açıdan hem de zaman açısından kazandırırken çevreye de duyarlı olmasıyla son derece doğa dostu bir drondur. Hem tarım arazisini güvende tutan hem de ilaçlama kapasitesiyle çiftçileri rahatlatan bu drone aynı zamanda, sahip olduğu özellikler ile de birden fazla çiftçinin de tercihidir.

Yorumlar