24 Ağustos 2021

DJI’dan Drone’lara özel 2 TB taşınabilir disk

24 Ağustos 2021

172

DJI’dan Drone’lara özel 2 TB taşınabilir disk

Bu yılın başında Seagate ile işbirliğine giden DJI çok yakında Drone’lara özel bir taşınabilir diski piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

 

Depolama sorunu özellikle Drone’ları ve insansız hava araçlarını profesyonel çekim amacıyla kullanan pilotları her zaman zorlayan bir faktör olmuştur. Özellikle yüksek kalitede çekilen videolar çok büyük boyutlar kaplamakta ve mevcut microSD kartların kapasiteleri – ki maksimum 256 gb’lık kartlar piyasada halihazırda mevcut – yetersiz kalmaktadır.

 

Bu sorunu gören DJI, 2017’nin başında Seagate ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle yeni bir taşınabilir disk üzerinde yoğun bir çalışma başlatarak geçtiğimiz günlerde Fly Drive adını verdiği ve 2 TB gibi oldukça yüksek bir depolama kapasitesine sahip yeni ürününü tanıttı. 60 saate Ultra HD kalitede çekilmiş videoları depolayabilen Fly Drive, ayrıca kullanıcıların videoları rahatlıkla düzenleyebilmeleri için Adobe Premiere Pro CC’yi de 2 ay ücretsiz olarak sunuyor. USB-C bağlantısı, USB 3.1 ve ThunderBolt desteği diskin ana özelliklerini nitelese de, Drone’un kuşkusuz en ilgi çekici özelliklerinden biri de düşmelere ve darbelere karşı oldukça dayanıklı olması.

 

Oldukça hızlı veri transferi gerçekleştirebilen Fly Drive 2017 yazının hemen başında 120 dolarlık etiket fiyatıyla raflardaki yerini alacak. 128 gb’lık bir MicroSD kartın sınıfına göre 500-1000 TL arasında fiyata sahip olduğunu düşünürsek, gerek fiyatı gerekse de kapasitesinden dolayı Fly Drive’ın oldukça makul olduğunu söyleyebiliriz.

Yorumlar