18 Ekim 2021

Dron İle Tarımsal İlaçlama

18 Ekim 2021

346

Dron İle Tarımsal İlaçlama

Dron yani insansız hava araçları artık hayatımızın her alanında kullanılmaya başlandı. Bu araçların kullanım alanlarının gün geçtikçe yaygınlaştığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Çeşitli uygulama ve mühendislik alanlarında yaşanan çok sayıda problemi ortadan kaldırabilen bu araçlar tarımsal alanda da adeta imdada yetişiyor diyebiliriz. Özellikle ilaçlama çalışmaları zirai drone çeşitleri ile hızlı ve pratik bir şekilde yapılabiliyor. Dolayısıyla dron ile ilaçlama konusu da her geçen gün tarımla uğraşanların daha fazla ilgisini çekmeye başlıyor.
Tarımsal alanda kullanılan ilaçlama dronu ile ilaçlama çalışmasının nasıl yapıldığı konusunda merak edilen tüm hususlara açıklık getireceğiz. Ancak öncesinde dronlara dair bazı bilgiler aktarmakta fayda olacaktır. Bu cihaz modelleri için standart bir üretim modeli bulunmuyor. Farklı markalar tarafından geliştirilen cihaz modellerinin sahip oldukları özellikler de değişiyor. Dolayısıyla zirai ilaçlama dron fiyatları da birbirinden farklıdır. Eğer dronla ilaçlama yapmayı düşünüyorsanız modellerin sahip oldukları özellikleri de gözden geçirmeniz gerekir.
Bilindiği gibi söz konusu cihazlar ilk olarak askeri alanda kullanılmaya başlandı. Elbette dron ile zirai ilaçlama uygulaması çok daha sonra gerçekleştirilen bir işlem olduğundan askeri alanda kullanılan dronlardan daha farklı tasarımlar da geliştirildi. Hangi amaçla kullanılacağına bağlı olarak bu ürün modellerinin sahip oldukları özellikler de değişiyor. Spor etkinliklerinin izlenmesinden doğal afetlere ve arama kurtarma çalışmalarının takip edilmesine kadar pek çok farklı amaçla bu araçlar devreye giriyor.
Artık dron ilaçlama uygulamalarının da daha pratik bir şekilde yapılması mümkün hale geldi. Nedeni ise uzaktan kumanda edilebilen insansız hava araçlarının da üretilmeye ve kullanılmaya başlanmasıdır. Önceden uçuş sistemlerinin kurulumu yapılabiliyor. Bu sayede kullanıcı daha farklı bir işle uğraşırken programlanan ilaçlama dronu da görevini yerine getiriyor. Üstelik koordinatların da rahatlıkla belirlenebildiğini söyleyebiliriz. Sadece ilaçlama alanında değil sulama alanında da bu konforu yaşamak mümkün hale geldi. Sulama yapılırken de sulanmamış alanların görüntülenmesi, tespit edilmesi gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Bu açıdan da dron zirai ilaçlama uygulamalarının yüz güldüren bir konfor sunduğunu belirtmek mümkündür.

Dron İle İlaçlamanın Püf Noktası

Elbette tarımsal ilaçlama dron ile yapıldığında bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Dron ile yapılan ilaçlamada da önemli olan iki unsur ön plana çıkıyor. Bunların ilki ilacın hatasız bir şekilde uygulanmasıdır. İkinci ise ilacın eksiksiz bir şekilde yapılmasıdır. Zira tarımda eksik ilaçlama mahsulü da olumsuz etkiler. Ayrıca zirai ilaçlama drone ile yapıldığında çeşitli avantajlardan da faydalanmak mümkün olabiliyor. Örneğin ön uçuş ile hastalıkların ya da alanda mevcut olan yabancı otların tespiti gerçekleştirilebiliyor.
Bununla birlikte tarım ilaçlama dronu ile bazı lokasyonların yazılımsal olarak işaretlenmesi de mümkün olabiliyor. Günümüzde bu cihaz modelleri en yeni teknolojiler kullanılarak üretiliyor. Bu sayede bulut sistemi ile entegre şekilde çalışabilen cihaz modelleri de tercih edilebilir. Bulut sistemi ile entegre şekilde çalışan ilaçlama drone fiyatları da makul rakamlardan oluşabiliyor. Bu cihazlar gübrelemenin ne zaman yapılması gerektiği gibi konularda da kullanıcıya bildirim gönderiyor. Bu ve benzeri özellikler de söz konusu cihazların yaygın bir şekilde kullanılmasının nedenleri arasında bulunuyor.

İlaçlamada Kullanılan Dron Modellerinin Faydaları

Bu arada DJI ilaçlama dron modelleri gibi çeşitli cihaz modelleri topraktaki sensörlerden de faydalanarak rüzgarın yönü, toprağın nemi ya da kimyasal yapısı gibi çeşitli parametreler üzerinde de ölçümler yapabiliyor. Bu ölçümlerden elde edilen bilgiler bulut sistemine aktarılıyor. Veriler sayesinde drone gübreleme emri alabiliyor ve hemen uygulama aşamasına geçilebiliyor. Elbette koordinatlar da belirlenebiliyor ve sadece belirlenen bölgelerin insansız hava araçları ile ilaçlanması mümkün olabiliyor.
Gelişmiş özellikleri sayesinde bazı modellerin çok daha fazla ön plana çıktığını da belirtmek mümkündür. Bu modeller arasında dji agras t16 zirai ilaçlama dronu sıklıkla tercih edilen bir cihaz modelidir. İnsansız hava araçlarının kullanımının zaman ve emek yönünden faydaları düşünüldüğünde zaten bu cihazlar uzun vadede kendi kendilerini finanse eden cihazlar olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla dron ilaçlama makinası fiyatları konusunda ciddi endişeler yaşamak gerekmez. Fiyatı yüksek bir model seçildiğinde dahi bir süre sonrasında bu cihaz sağladığı avantajlar ile kendini finanse edecektir.
Online sipariş sitemizde tarımsal ilaçlama dron fiyatları konusunda fikir edinmenizi sağlayacak bilgilere ulaşabilirsiniz. Model seçeneklerini de detaylı bir şekilde inceleyebilir ve size en uygun dron modelini hemen tespit edebilirsiniz. Ayrıca dron motorları, uçuş kontrol kartları, pervaneler gibi parçalar da temin edilebiliyor. Tarım alanında kullanılan dron modellerinin yukarıda değindiğimiz hususlar dışında ne gibi özelliklere sahip olduğu konusunda fikir edinmek için de sitemizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar