6 Mart 2023

Drone Pilleri Nasıl Saklanmalı ?

6 Mart 2023

274

Drone Pilleri Nasıl Saklanmalı ?

Drone Pilleri Nasıl Saklanmalı

Pek çok insan, pilinizi nasıl ve nerede sakladığınızın inanılmaz derecede önemli olduğunun farkında değil. Bu gerçeğin farkında olmak, hemen uçmaya hazır bir cihaz bulmak için geri dönmekle artık çalışmayan bir pil bulmak için geri dönmek arasındaki fark anlamına gelebilir. İster birkaç aylığına tatile gidiyor olun, ister yağmurlu bir gün için fazladan bir pili kenara koyun, burada kaçınmak isteyebileceğiniz birkaç şey var.

Pillerin Şarj Edilmesi

kullanılmadıklarında bile pillerin ara sıra şarj edilmesi gerekir. Pil düşük yüzdede çok uzun süre kalırsa, hücreleri hasar görebilir ve uçuş zamanı geldiğinde yeniden canlanamayacak bir pille baş başa kalabilirsiniz. Bu sorunla karşılaşmak istemiyorsanız pilinizi ayda bir kez %100’e kadar şarj edin.

Pillerin Saklanması

Garaj, “serin ve kuru” saklama koşullarını düşündüğünüzde akla ilk gelen yer olsa da, gerçek şu ki, garajınız muhtemelen eviniz kadar iyi yalıtılmış değildir. Bu, pilinizin yazın gerçekten ısınması ve kışın gerçekten soğuması riskiyle karşı karşıya kalmasına neden olur. Bataryanızı bir yatak odası dolabında veya koridordaki bir dolapta – yıl boyunca sabit bir sıcaklığa sahip olabilecek herhangi bir yerde – saklamaya özen gösterin. Ayrıca yüksek raflarda ısı yükselir, yani raf ne kadar yüksek olursa, koşullar çok nemli olursa pilinizin aşırı ısınma olasılığı o kadar artar. Pilinizi en soğuk olması gereken alt rafta bırakmayı deneyin.

Pilleri Kilitli Bir Kutuda Veya Metal Nesnelerin Yakınında Saklanması 

Lityum polimer pilleri herhangi bir metalin yanında bırakmak ciddi bir yangın tehlikesi oluşturabilir. Keskin nesneler veya doğrudan güneş ışığı gibi diğer tehlikelere karşı koruma sağlarken bisiklet veya kemer tokalarıyla kazara temastan kaçınmak için, pillerinizi koruyucu bir kapta saklayabilirsiniz.

Drone Pilleri Nasıl Kullanılmalı ve Saklanmalı

DJI Dronlarının pil kullanımı:

*Uçuş yapmadan önce drone’nuz için kılavuzu indirip okuyun. Temel işlevleri anladığınızdan emin olun. Akıllı Uçuş Pilleri bölümüne özellikle dikkat edin.
*Drone’nuzu tam şarjlı bir pil ile uçurun. Pillerin doğru şekilde takıldığından ve %100’e kadar şarj edildiğinden emin olmalısınız.
*Pili açıkken asla bir cihaza takmayın veya pili çıkarmayın.
*Soğuk havalarda uçmak pil kapasitenizi düşürür ve yüksek sıcaklıklar pil arızalarına neden olabilir.
*Soğuk havalarda, pili ısıtmak için cihazı en az bir dakika yerinde tutmanız önerilir.
*Eğer dronunuz için birden fazla piliniz varsa, pilleriniz arasında geçiş yapmanız ve yalnızca birini kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Pillerinize uyguladığınız basıncı dengeleyin. Pillerinizi etiketlemek yardımcı olabilir. Her 50 döngüde (en fazla) veya üç ayda bir pillerinizi yaklaşık %15’e kadar boşaltın ve ardından tamamen şarj edin. Bu, pilin kullanım ömrünü optimize etmeye yardımcı olacaktır. Bu işlem, ne sıklıkta yapıldığını sınırladığınız sürece pilinizde kalıcı hasara neden olmaz.
*DJI pilleri Hazırda Bekletme Modunda gönderilir. Yeni bir pil aldığınızda, onu %100’e kadar şarj etmeniz gerekecektir. Bu onları standart kullanım modundan çıkaracaktır. Piller ayrıca on dakikadan fazla tamamen boşalırsa hazırda bekletme moduna girer. Yine aynı işlemi uygulamalısınız.
*Pillerinizdeki, şarj cihazlarınızdaki ve uçağınızdaki konektörleri kir ve tozdan uzak tutun. Konektörler temiz ve kuru bir bez veya basınçlı hava kabı ile temizlenebilir. Konektörlere zarar vermemek için temizlerken dikkatli olun.

Bir pil hatasıyla karşılaşırsanız, pilinizi %0’a indirip yeniden şarj etmeyi deneyin. DJI Akıllı Uçuş Pilleri, pili boşaltırken geri dönüşü olmayan hataların önlenmesine yardımcı olan bir miktar şarjı korur.
Pillerin her zaman %100’de olmasını isteyen kullanıcıların, bunun pillerin ömrünü olumsuz etkileyeceğini anlamaları önemlidir. Ancak kamu güvenliği gibi bazı operatörler için bu çok önemlidir. Bazılarının %60 oranında depolanmasına izin vermek için sahada şarj etme seçeneklerinin aranması önerilir. Pilin %100’de kalmasına karar verilirse pilin üzerindeki güç düğmesine basılarak boşalması durdurulabilir. Bu, pilin bekleme durumundan çıkmasına neden olur ve pilin kendi kendine şarj olma süresini önceden tanımlanan süreye, yani 10 güne sıfırlar.

Drone Pilleri Nasıl Kullanılır Ve Saklanmalı

Güvenlik İpuçları 

Bilinen veya görünür herhangi bir hasarı olan bir pili kullanmayın. Bir drone kazasına veya daha da kötüsüne neden olabilir ve riske girmeye değmez. Yeni bir pil, dronun maliyetinin çok küçük bir kısmıdır, bu yüzden riske atmayın.
Piliniz suyla temas ederse hemen kullanmayı bırakın ve bir daha kullanmayın. Pili açık bir alanda kurumaya bırakın. Ayrıca sis gibi hava koşullarının cihazınızda ve pillerde su oluşmasına neden olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız, bu nedenle dikkatli olmanız gerekecektir. Bununla birlikte, Matrice 300 RTK gibi dronlar bir IP derecesine sahiptir, bu nedenle uçak belirli bir miktarda yağışlı havanın üstesinden gelebilir.
Bir pil alev alırsa, yangını yayabilir, söndürmek için su kullanmayın. Elektrik yangınları için tasarlanmış kum veya yangın söndürücü kullanın.

 

Ayrıca Bakınız: Drone Bataryaları

Ayrıca Bakınız: Sonsuza Kadar Uçabilen Drone 

 

Yorumlar