24 Ağustos 2021

Dronmarket Profesyonel Çözümler

24 Ağustos 2021

221

Dronmarket Profesyonel Çözümler

 

Son yıllarda kullanımı hızla yaygınlaşan Drone’lar hayatımızı eğlenceli hale getirdiği gibi kolaylaştırmaya da başladı. Dünyaca ünlü Drone firmaları artık hem hobi kullanıcılarına yönelik eğlence amaçlı Drone setleri sunmakta hem de profesyonel anlamda farklı çözümleri de beraberinde getiren Drone’lar üretmektedir. Ready to fly ve almost ready to fly kavramları alışık olduğumuz, kullanıma hazır Drone ve kullanıcının montajlaması gereken Drone’ları ifade ediyor.

Kullanıcılar hem hazır Drone hem de özel yapım Drone için aslında bir çok seçeneğe sahip, hatta kullanıma hazır Drone’ları da tecrübeleri doğrultusunda, farklı amaçlarla kullanabiliyorlar.
Kullanımı oldukça kolay olan Drone’lar aslında kullanıcının kontrollerle yapmak istediği bir çok işi artık kendisi yapıyor.

Fotoğrafçılık ve sinema sektörlerinde kullanımı gün geçtikçe artan akıllı Drone’lar zaman aralıklı fotoğraflar çekebiliyor, kullanıcının belirlediği konuma gidip, geri dönebiliyor…
Drone’lar mobil uygulamalarla kullanım esnasında, dakikalar içerisinde oldukça başarılı sonuclar elde edilebilecek fotoğraf ve video düzenlemeleri yapabiliyor, sosyal medyada paylaşabiliyor hatta artık Drone’un uçuşunu sosyal medyadan canlı yayınla izleyebilmekte mümkün hale geliyor.

Dünyaca ünlü Drone üreticisi DJI tüm gelişmelerin öncüsü olmaya devam ediyor, profesyonel ve hobi alanında artık her geçen gün ne zaman yeni ürün çıkaracağını merakla bekleyen milyonlarca kullanıcıya sahip. Sosyal medya hesaplarında DJI multikopterlerini alan kullanıcılar dünyanın birçok ülkesinden Drone’ları ile selfie paylaşıyor hatta Drone almak için birbirleriyle yarışıyorlar.

Drone’larla birlikte bu kadar heyecan ve profesyonellik, beraberinde küçük tarzda sorunları da getiriyor.

Drone’la kullanıcı arasındaki bağlantının kopması, Drone’ların istem dışı komut alması bazen de kuşların saldırıları şeklinde sıralanabiliyor. Drone kullanımı gün geçtikçe kurallara uygun hale getirilmeye başlanıyor ve kullanıcılar eğitimler ile daha tedbirli davranmaya yönlendiriliyor. Hatta kullanıcılar artık ülkemizde iha sertifikası dediğimiz genel adı pilot lisansı olan belgeleri de alabiliyorlar. Kullanım amacına göre farklı sınıflara ayrılan sertifikalar da kullanıcılara veriliyor. Tabiki sertifika alan pilotlar da her yerde uçus iznine sahip olmuyorlar. Özellikle uçuşa yasak alanlar sertifika sorgulamaksızın kullanıcılara kapalı durumda olup diğer alanlar ticari kullanım yapılacaksa ilgili birimlere bilgi verilip uçus izni formlarını iletmekle baslayan süreç kapsamında kullanıcıları prosedürlere tabi tutuyor.

Mesafeleri 5 kilometreye kadar ulaşabilen kullanıma hazır Drone’lar artık fotoğraf çekimi için zoom özelliğinide kameraların da bulunduruyor. Farklı kamera lenslerini de destekleyebilen Drone modelleri kullanıcıların ihtiyaçlarına keskin çözümler sağlıyor. Prodüksiyon, inşaat, eğlence, aklımıza gelebilecek bir çok alanda Drone’lar elde ettiği görüntülerle fotoğraf ve video anlayışını çok farklı boyutlara taşıyor. Drone’lar ile mümkün olan profesyonel çözümlere verilebilecek en yaygın örnek olan hava fotoğrafçılığı veya diğer adıyla havadan çekim olarak popüler olan fotoğraf ve video çekimleri insanların gelir elde etmeleri için farklı bir yöntem haline gelmiş bulunmaktadır. Sadece fotoğraf ve video çekmek aslında yetmiyor, Drone’lar ile cekilen fotoğrafların kullanılma amaçları arasında 3d modelleme de mümkün.

Mimarlık alanında büyük önem arz eden 3D modelleme Drone’lar sayesinde hali hazırda olan veya yeniden yapılması planlanan projelere düşük maliyetli ve yüksek hızlı çözümler sunuyor.
Drone’lar farklı dillere ve kültürlere göre bir çok isme de sahip. Biz de ülkemizde en çok duyulanları paylaşmak isteriz ; uçan beyaz şey, ufo, dört kanatlı helikopter, uçak, insansız hava aracı en çok duyulanlardandır.

Gelecekte bizi neler bekliyor tahmin etmek pek de zor değil.

DronMarket profesyonel çözümlere teknolojiyi oldukça iyi takip eden ekipmanlarını sürekli güncelleyen ve dinamik bakış açısı ile daima benzersiz olanı yapmak icin araştırma geliştirme yapan ekibiyle katkıda bulunmaktadır.

DronMarket profesyonel çözümler ekibi projelerini anlatan kullanıcılara ihtiyaçları doğrultusunda çözümler sunularak hem fiyat politikası hem de kaliteli hizmet verilmesi adına yaptığı çalısmalarını her geçen gün bir adım ileriye taşımaktadır.

DronMarket profesyonel çözümler ekibinde herkes görevini bilir ve ekibin üyeleri çözüme ulaşırken takım ruhuyla hareket eder.

Yorumlar