7 Mart 2023

FPV Drone Uçuşunuzu Nasıl Geliştirirsiniz !

7 Mart 2023

180

FPV Drone Uçuşunuzu Nasıl Geliştirirsiniz !

Drone Uçuşunuzu Nasıl Geliştirirsiniz ? 

FPV Drone ile uçmak çok özgürleştirici ve ödüllendirici bir deneyim ve çılgınca hızlı, ipeksi pürüzsüzlükte uçan veya baş döndürücü taklalar atan pervane pilotlarını izlemek, çoğumuzu başlamak için hobiye çeken şeydir.
Daha önce bir drone uçurduysanız, biraz pratik yaparak, uçuşunuzu büyük ölçüde geliştirebilir ve FPV drone ile harika numaralar yapmaya başlayabilir ve bir profesyonel gibi uçabilirsiniz.

FPV Drone İle Uçuşlarınızı Nasıl Geliştirirsiniz.

1. İpucu: Bir simülatör kullanın

FPV’ye alışmak biraz zaman alır, bu nedenle daha fazla simülasyon süresi, ileri uçma ve seviye atlama, düzgün dönme ve koordineli uçma gibi temel kontroller için kas hafızasının oluşturulmasına da yardımcı olacaktır.
Kas hafızası burada anahtardır – ne kadar çok uçarsanız o kadar iyi olursunuz.

2. İpucu: Her zaman sınırlarınızı zorlayın

Uçmaya gider ve her gün aynı rutinde uçarsanız, bu beceri setinde gerçekten çok iyi olursunuz ve tutarlılık geliştirirsiniz, ancak yeni şeyler yapmak konusunda rahat olmayabilirsiniz.
Bütçeniz kısıtlıysa ve aynı anda birden fazla kurulumu karşılayamıyorsanız, kendinizi sahada zorlamadan önce, simülatörde hareketi birkaç kez denemek iyi bir fikirdir.

3. İpucu: Oranlarınızı yavaşça artırın ve rahatlayın

Bay Steele gibi pilotlar çılgınca hızlı taklalar atıyorlar – bunu yapabiliyorlar çünkü hızları (dronun çubuk girişlerine ne kadar hızlı tepki verdiği) oldukça yüksek. Yeni Betaflight yapılandırıcısında (ve KISS’te de), hızlarınızı yapılandırdığınızda, dronunuzun saniyede kaç devir yapabildiğini görebileceksiniz.
Saniyedeki devir, çubuk tam sapmada olsaydı yapacağı devir sayısıdır.
Örneğin oranlarım, dronun saniyede 1100 devir yapabileceği şekildedir, bu da saniyenin 1/3’ünde yaklaşık bir tam çevirme/yuvarlanmadır.
Parmaklarınız hassas girdilere ve küçük düzeltmeler yapmaya alıştığında, oranlarınızı hem memnun kalacağınız hem de rahat edeceğiniz bir noktaya gelinceye kadar artırabilirsiniz.

FPV Drone İle Uçuşlarınızı Nasıl Geliştirirsiniz

4. İpucu: Hileleri birleştirin

Bir süre sonra basit taklalar ve yuvarlamalar sıkıcı olmaya başlayacak, ancak daha sonra taklalar ile yuvarlamaları birleştirmeye başlayabilirsiniz, böylece bir takla ve yuvarlama, yarım yuvarlama ve takla yapabilirsiniz, kombinasyonlar sınırsızdır.
Uzatılmış bir çevirme bir güç döngüsüdür, yarım yuvarlama ve ardından yavaş bir yarım döndürme bir split-S’dir ve liste uzayıp gider.
Kendinizi daha da zorlamak için, engellerin etrafında ve altında hileleri birleştirin.

5. İpucu: Momentumun farkında olun

Bir yönde uçarken aniden arkanızı döndüğünüzde, orijinal momentumu durdurmak ve yeni momentum yaratmak için gazı artırmadığınız sürece dronunuz hala orijinal yönde momentuma sahip olacaktır.
FPV ile uçarken, basit bir manevra kamerayı kolayca yeni bir yöne yönlendirebilir, ancak ivmeyi kaybetmemiş olabilirsiniz. Bu nedenle, kendinizi yeni yöne doğru itmek için gaz vermediğiniz sürece bazen dönüşlerde çok daha fazla sürüklenirsiniz.
Yine de aynı momentum, numara yaparken gerçekten kullanışlı olabilir. Pilotun, tamamen fizik yasalarına aykırı olarak uçtuğu videoları hiç gördünüz mü?
Bunu, yukarı doğru ivmeyi kaybetmeden önce çok hızlı bir şekilde kısarak ve dörtlüyü ters çevirerek/yuvarlayarak yapabilirsiniz, böylece baş aşağı olsanız bile yukarı doğru bir miktar momentumunuz kalır.

Çözüm

Günün sonunda, önemli olan, çok fazla zaman geçirmenizdir. Ne kadar çok dışarı çıkıp uçarsanız, o kadar iyi olursunuz.
Diğer her şey gibi, eski atasözü özellikle dronlar için geçerlidir: pratik mükemmelleştirir.

 

Ayrıca Bakınız: FPV Yarış Droneları

Ayrıca Bakınız: Drone Pilleri Nasıl Saklanmalı ? 

 

Yorumlar