7 Mart 2023

Dronlarla Petrol ve Gaz Endüstrisinde Dönüşüm

7 Mart 2023

134

Dronlarla Petrol ve Gaz Endüstrisinde Dönüşüm

Drone, Petrol ve Gaz Endüstrisi

Petrol ve gaz endüstrisi günlük yaşam için hayati öneme sahiptir. Ancak, endüstrinin gerçekleştirmesi gereken görevlerin sürdürülmesi giderek daha zor hale geldi. Binlerce millik boru hattı, sık sık plansız duruşlar ve çalışanların sürekli olarak son derece tehlikeli kimyasallara, tehlikeli konumlara ve ekipmanlara maruz kaldığı tehlikeli çalışma ortamları ile sektör, yardım için yeni teknolojiye başvuruyor.
Dronlar ve otomasyon , tarım, imalat ve inşaat dahil olmak üzere birçok sektörü geliştirdi ve şimdi petrol ve gaz sektörünü ele almaya başlıyor.

Petrol ve Gaz Endüstrisi Dronlar İle Nasıl Gelişecek

Üretime dönük üretim ve veri toplama ile ilgili olarak , dronlar, gerçek zamanlı çözümler için veri toplama veya daha sonraki analizler için depolama noktaları oluşturma konusunda onları güçlendiren mükemmel kameralara ve sensörlere sahiptir. Ek olarak, insansız hava araçlarının topladığı veriler gelişmiş işleme için kullanılabilir, bu da uygun sondaj sahalarını belirlemeye, yeni yerler için saha araştırmalarını hızlandırmaya ve ardından tüm inşaat sürecini belgelemeye yardımcı olur.

Petrol ve gaz endüstrisini olumlu yönde dönüştürmek için iletişimin olgunlaşması gerekir. Sektör, operatörlerin dünya çapındaki işçilerle iletişim kurmasını gerektiriyor ve bu da genel merkezde çalışanlarla sahadaki işçilerle işbirliği yapmaya çalışan kişilere meydan okuyor. İşçilerin sahada insansız hava aracı uçurması ve verileri çevrimiçi olarak daha paylaşılabilir bir alana yüklemesiyle, tüm endüstri uçları daha fazla teftişi her yerden koordine edebilir. Bu yukarı akış üretim dönüşümü, saha farkındalığının korunmasına yardımcı olur ve keşif, sondaj ve kuyu pedi operasyonlarına uygunluğu sağlar.
Özelllikle Matrice 300 RTK drone 55 dakika havada asılı kalması ve IP45 korumasıyla tamda bu şartlara uygun bir dronedur. H20T Termal kamerası ile ısı kaçaklarına bakabilir, DJI Zenmuse P1 kamerayla ise çalışma sahasının haritasını çıkarabilirsiniz.Her iki durumda da size yorumlama imkanı sunarak hızlı aksiyon alma şansı verir.

Riskleri ve Maliyeti Azaltın

Orta ölçekli üretim açısından drone teknolojisi, denetimle ilgili riskleri azaltmayı ve maliyetleri düşürmeyi mümkün kılar. Çalışan güvenliğini riske atmadan saha araştırmaları yapmak, her yıl rapor edilen yüzlerce iş yeri ölümü ve yaralanmasıyla endüstrinin hafifletmeye çalıştığı önemli bir sorundur. Drone verileri, keşif ve çıkarma sırasında işçilerin olabileceği tehlikeli konumları tespit ederek riski azaltır. Teknoloji , güvenli kaçış yollarının havadan çekimlerini sağlayarak kurtarma görevlerine de yardımcı olabilir. Böylece drone bakış açıları, endüstri çalışma alanını her zamankinden daha savunmasız hale getiriyor.
Drone teknolojisinin değeri, insan emeğine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak kaynakları ve hayatları koruyan felaketle sembolize edilir. Doğal afetler, petrol ve gaz altyapısına ciddi şekilde zarar verebilirken, dronlar bunu hafifletebilir; bazı özel dronlar, sahalardaki ve çevresindeki sismik aktiviteyi bile tespit edebilir.

Buna göre drone içgörüleri, petrol ve gaz şirketlerini sorunlara karşı anında uyarabilir ve bu şirketlerin hasarı azaltmak için hızlı bir şekilde yanıt vermelerine olanak tanır. İnsanların aksine, dronlar aşırı sıcaklıklara ve çeşitli hava koşullarına dayanma yeteneğine sahiptir ve engebeli araziler aracılığıyla uzak konumlarda kontrol edilebilmeleri, sahneye çok daha fazla yaklaşmalarına olanak tanır – üstün veri ve görseller sağlar – geleneksel yöntemlerin yürütülemeyeceği görevleri yerine getirir. Sonuç olarak, dronlar doğru yazılımla donatıldıklarında bakım sorunlarını erkenden tespit ederek arıza süresini kısaltıyor, incelemeler için operasyonları kapatma ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve bunu yapmak için gereken maliyetten tasarruf ediyor.

Gaz emisyonları, sektördeki bir başka büyük sorundur, çevredeki çevreye büyük zarar verir, bireylerin sağlığına zarar verir ve mevcut iklim krizini daha da kötüleştirir ve bu sektördeki insansız hava araçlarını daha da gerekli hale getirir. Halihazırda, özel sensörlerle donatılmış drone’lar, çalışma sahalarındaki gaz emisyonlarındaki artışları izleyebiliyor. Geniş bir şantiye alanında emisyonları tespit etmek zor olsa da; drone otomasyonu bu tür sorunları yakalayabilir ve önleyebilir.

Petrol ve Gaz Endüstrisi Dronlar İle Nasıl Gelişecek

Varlık Denetimlerini Dönüştürün

Son olarak, insansız hava aracı teknolojisinin varlık denetimlerini dönüştürme yeteneğine sahip olduğu aşağı yönlü üretime dönüyoruz . Endüstri çapındaki geleneksel yöntemler zaman alıcı ve maliyetli olsa da, dronlar hızlı ve otonomdur. DroneDeploy gibi drone yazılımı, şantiyelerin aynı gün ortomozaik haritalarını üretmeyi mümkün kılarak daha verimli, ucuz, erişilebilir ve güvenli çalışma sağlar. Yaralanma nedeniyle kaybedilen çalışma saatlerinden kaçınarak, sağlık ve sigorta giderlerinde düşüş ve son olarak, bildirilen ve düzenleyici işyeri olaylarında azalma, saha uyumluluğu, teftiş verimliliği ve karlılık artar.
Müşterilerimizin çoğu, veri toplama, iletişim, güvenlik ve verimliliği iyileştirmek için halihazırda drone teknolojisini kullanıyor. Zamanı, maliyetleri ve güvenlik risklerini azaltarak, teknolojinin uzun vadeli faydaları bol miktarda bulunur. Petrol ve gaz operasyonlarınız için drone yazılımı kullanmakla ilgileniyorsanız , bizimle iletişime geçin .

 

Ayrıca Bakınız: Drone Kullanarak Yol Yapımı ve İzleme 

Ayrıca Bakınız: Mahsul Analizinde Drone Kullanımı 

 

 

 

Yorumlar