24 Ağustos 2021

Gelmiş geçmiş en güvenli Drone !

24 Ağustos 2021

139

Gelmiş geçmiş en güvenli Drone !

 

Yeni geliştirilen Parazero koruma sistemi sayesinde sinyal kesilmesi veya çarpışmadan dolayı çakılıp parçalanan Dronelar tarihe karışacak !

 

Dronerların muhtemelen en büyük korkusudur binlerce TL verdikleri Dronelarının düşüşünü izlemek. Bunu engellemek için bugüne kadar firmalar bir çok yol geliştirdi. Bunlardan bazıları yeni yazılımsal ve donanımsal fonksiyonlar, sensörler ve koruyucu aparatlar. Ancak sinyal kesilmesi ve havada çarpışma durumunda maalesef yapacak hiçbir şey yok. Daha doğrusu yoktu. Çünkü ParaZero isimli firmanın geliştirdiği SafeAir sistemi sayesinde herhangi bir acil durumda kumandadan kontrol edebileceğiniz bir paraşüt sistemi sayesinde Drone’nunuz güvenli bir şekilde yere inebiliyor.

 

ParaZero tarafından videoda, ilk olarak 3DR firması tarafından üretilen solo isimli modelde kullanılan SafeAir sisteminin oldukça başarılı olduğu görülüyor. Videoda görüldüğü üzere, herhangi bir acil durumda paraşüt açılıyor ve Drone başarıyla iniş gerçekleştiriyor. Şu an için sadece 3DR’a özel üretilen SafeAir diğer modeller içine ne zaman üretileceği ve fiyatının ne kadar olacağı şu an için netlik kazanmış değil.

 

 

 

Yorumlar