24 Ağustos 2021

Tavana tutunabilen örümcek Drone üretildi !

24 Ağustos 2021

158

Tavana tutunabilen örümcek Drone üretildi !

 

Gün geçtikçe şekilden şekile giren Drone’lar, yine bambaşka bir özellik ve formla tekrar karşımızda. Detaylar haberimizde !

Güç geçmesinki yeni bir Drone tanıtılmasın. Hayatımıza sadece video/fotoğraf çekebilen ve kullanması oldukça zevkli araçlar olarak giren Drone’lar, şekil değiştirmeye ve yep yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Son haberimiz ise oldukça farklı ve hatta aklımıza çocukluk kahramanımız olan Spider-Man i getirecek nitelikte.

Stanford Üniversitesindeki öğrencilerin geliştirdiği ve tıpkı örümcekler gibi duvara tırmanabilme yetisine sahip olan bu Spider Drone gerçekten ilgi çekici gözüküyor. Dik bir yüzeye tutunabilmek için öncelikle duvara ilerliyor sonra kuyruğunu dik konuma getiriyor. Birbirlerine ters olarak yerleştirilen mikro denebilecek küçüklükteki dikenler ise ters yöne çevirme işlemi için gerekli olan ivmeyi Drone’a kazandırıyor. Tavana tutunmak içinse Drone, son olarak yukarı yükseliyor ve bu küçük telleri aynı şekilde kullanmaya devam ediyor.

Mikro dikenler küçük tümseklere ve deliklere yapışabilirken, daha düz ve kaygan yüzeylerde o kadar başarılı değil. Araştırmayı yürüten öğrencilerden Morgan Pope ayrıca, rüzgarın da problem yaratabileceğini söylüyor.

 

Spider Drone’un en önemli faydası ise, Drone’un bir yerlere tutunup fazla enerji harcamadan kayıt yapabilme özelliğine sahip olması. Bu buluş henüz geliştirme aşamasında olsa bile, önümüzdeki aylarda çok ciddi bir seviyeye geleceğinden hiç şüphemiz yok.

 

 

Yorumlar