24 Ağustos 2021

Go-Pro kamera ile şahlanan en iyi 5 Drone!

24 Ağustos 2021

257

Go-Pro kamera ile şahlanan en iyi 5 Drone!

DJI, Yuneec gibi firmalar dahili kameralar ile kullanıcılara kamera şansı tanımazken bazı markalar ise Go-Pro ile seçim özgürlüğü tanıyor. Peki bu özgürlüğü kullanıcılar ile buluşturan en iyi 5 Drone hangisi?

Çoğu tüketici Drone‘u muazzam hava çekimleri yapabilmek adına dahili kameralar ile donatılmaktadır. Ancak bu tercih daha üst seviye bir çekim yapmak isteyen kullanıcıların ellerini kollarını bağlamakta, kamera değişimi ile halledilebilecek bu güncellemeyi hayata geçirebilmek için Drone’larını binlerce tl vererek değiştirmek zorunda bırakmaktadır. Maalesef DJI, Yuneec, Walkera ve Parrot gibi sektörün en önden gelen firmaları Drone’larında dahili kameraları tercih ederek bu güncellemeyi kullanıcıları için imkansız kılmaktadırlar.

Ancak öte yandan bazı firmalar modellerinde kullanıcı talep ve özgürlüğünü ön plana çıkartarak GoPro kamera kullanımına izin vermekte ve herhangi bir seviye yükseltme talebinde kullanıcıları diğer markaların aksine özgür bırakmaktadırlar. İşte bizde bu yazımızda bu Drone firmalarını ve GoPro tercihi ile Drone’larını şahlandıran firmaları sizinle paylaşacağız!

 

1) GoPro Karma

Listemizin birinci sırasında GoPro’nun uzun bir meraktan sonra tanıttığı GoPro Karma geliyor.
GoPro kolay uçurulabilen GoPro HERO 4 ve 5 ile uyumlu olan bir Drone’dur. Akıllı telefonla kontrol etmek yerine, oyuncu tipi bir kumanda ile kontrol edilebilen GoPro karmanın uzaktan kumandasında ayrıca entegre bir dokunmatik ekran da mevcut. 20 dakikalık uçuş süresi ve katlanabilen yapısı ile çıkış yaptığı tarihe Karma oldukça büyük bir merak uyandırmıştı. Ancak dünya çapından gelen sorunlar ise ürünün başını ağrıtmaya uzun bir süre yetecek cinsten.

Fiyat: 799$

 

 

2) 3DR Solo

19 inçlik mat siyah gövdesi ile 3DR Solo oldukça gösterişli bir Drone’dur desek herhalde pek de yalan söylemiş olmayız. 5.200 mAh’lık bataryası, 3 eksenli gimbali ve GoPro HERO kamera desteği gibi özellikleri ile ön plana çıkan Drone, 55 mph hız ve 400 feet gibi oldukça yüksek diyebileceğimiz bir yüksekliğe zorlanmadan tırmanabiliyor. 25 dakikalık uçuş ömrü olan Drone’u aynı zamanda akıllı cihazlar ile kontrol etmek de mümkün.

Fiyat: 299$

3) Traxxas Aton Plus

Hobi araçları ile tanınan Traxxas firmasının, görüntüsüyle göklerin ferrarisini anımsatan tasarıma sahip Drone’u Traxxas Aton görüntüsü dışında da oldukça iyi özelliklere sahip. GoPro HERO 3 ve 4 desteği, 5.000 mAh’lık batarya ve 20 dakikalık uçuş süresi ile oldukça tatmin edici bir performans ortaya koyan Traxxas Aton aynı zamanda 2 tane GPS’e ve programlanabilir bir çipset’e sahiptir. Yaklaşık 50 mile ulaşan Drone’un tek kötü yanı ise 3 yerine 2 eksenli bir gimbale sahip olması. 

Fiyat: 380 $

 

 

4) Tokky Bugs 3 Drone

Resmi olarak açıklanan bilgilere göre Tokky Bugs 3 aslında giriş seviyesi bir Drone. 1.800 mAh’lık pili, 15 dakikalık pil ömrü ve GPS’e sahip olmaması aslında onun giriş seviyesi bir Drone olduğunu kanıtlıyor. Ancak aşina olduğumuz basit kameralı (2 MP gibi) Drone’ların aksine Tokky Bugs 3 GoPro HERO desteği sağlayarak Drone dünyasına iyi bir giriş yapmanıza yardımcı olabilecek bir Drone.

Fiyat: 160 $

5) Syma X8HG

Eğer başlangıç seviye bir Drone kullanıcısıysanız; hem Drone kullanmayı öğrenmek hem de iyi fotoğraflar çekmek istiyorsanız muhtemelen Syma X8HG size sunulabilecek en ucuz ve en mantıklı opsiyon olacaktır.
7 dakikalık uçuş süresine sahip Drone’un kutusundan çıkan dahili kamera ise oldukça etkili. GoPro tasarımını anımsatan kamera maalesef GoPro’lar kadar iyi bir performans sunamamakta. Bu yüzden iyi çekimler yapabilmek için Drone gimbalinin de tek eksenli olduğunu göz önünde bulundurarak ayrı bir GoPro HERO 4 veya 5 ve ayrı bir adaptör almanız gerekmekte.

Fiyat: 160 $

 

 

Yorumlar