24 Ağustos 2021

Google Drone’larla 5G Dağıtacak !

24 Ağustos 2021

170

Google Drone’larla 5G Dağıtacak !

Google, Project Loon’un ardından Skybender projesi ile 5G hızında interneti Drone’lar ile dünyaya dağıtacak!
Yeni edinilen bilgilere göre, Google balonlu internet projesini bir adım ileriye taşıyor.

 

Herkese interneti erişilebilir kılmak isteyen Google bu seferde 5G’yi Drone’larla her yere taşıyacak!

 

Google dünyanın en büyük arama motoru ve en değerli ikinci şirketi. Ancak artık herkesin bildiği gibi Google sadece bir arama motoru değil, insansız otomobillerden, gelişmiş robotlara birçok projede adı olan dünyanın en büyük yazılım firmalarından da bir tanesi. Son raporlara göre Google çok hızlı bir 5G ağı üzerinde de çalışıyor ve bunu drone’larla çok daha yaygın hale getirmeyi hedefliyor.

 

Guardian’ın haberine göre çok gizli tutulan bu projenin adı Skybender ve New Mexico’daki Spaceport America’da henüz geliştirilme ve deneme aşamasında. Sırf bu proje için Google’ın 1.400 kilometre karelik bir alanı kullandığı da gelen bilgiler arasında. Öte yandan Google’ın hedefinin 4G / LTE bağlantısının sunduğu hızın yaklaşık 40 kat daha hızlısını sunmak istemesi de raporda eklenen bilgilerden yalnızca biri. Bunu yaparken Google’ın en büyük yardımcısı ise güneş enerjisiyle çalışan Drone’lar olacak.

 

Project Skybender bize yine Google’ın bir projesi olan Project Loon’u hatırlatıyor. Project Loon’da amaç interneti balonlar aracılığı ile dünya çapına ücretsiz bir şekilde erişilebilir hale getirmek. Ancak Google bu projesiyle interneti çok daha hızlı hale getirmek istiyor. Ancak 5G ağı, 4G’den kat be kat hızlı olsa da, menzil ve değişen hava durumundan etkilenebiliyor. Google bu durumu drone’larla aşmayı düşünüyor. Umarız Google’ın bu projesi başarıya ulaşır. Bekleyelim ve görelim.

 

Yorumlar