24 Ağustos 2021

GoPro’nun katlanabilir Drone’u Karma tanıtıldı

24 Ağustos 2021

173

GoPro’nun katlanabilir Drone’u Karma tanıtıldı

Ürettiği aksiyon kameraları ile bilinen GoPro tanıttığı katlanabilir yapıya sahip olan Karma ile Drone endüstrisinde ben de varım diyor !

 

Daha önceki haberlerimizde piyasadaki aksiyon kameraları ile tanınan GoPro firmasının yeni bir Drone üzerinde çalıştığınızı sizlerle paylaşmıştık. Uzun bir geliştirme sürecinin ardından nihayet GoPro karma düzenlenen bir etkinlikle kullanıcıların beğenisine sunuldu. Kullanım kolaylığı ve katlanabilir tasarımı ile göz dolduran Karma üst seviye özellikleri bir çok kullanıcı tarafından tam not aldı. Ayrıca kaliteli materyalden yapılan ve rakip firmaların ayrı olarak sattığı taşıma çantasının direkt Drone’la beraber gelmesi de Drone’ları memnun etti.

 

Aynı etkinlikte duyurusu yapılan GoPro Hero 5 Black, Hero 5 Session ve bir önceki jenerasyon Hero 4 (Silver ve Black) ile birlikte uyumlu çalışabilmesinin yanı sıra açılabilen kapağa ve dokunmatik ekranala donatılmış bir kumandaya sahip. Anlık görüntü aktarımının herhangi bir akıllı telefon veya tablet ile yapılma zorunluluğunu ortadan kaldırması GoPro Karma’yı diğer rakiplerinden ayıran en önemli noktalardan biri olarak gösteriliyor.

 

Ergonomik tasarımı destekleyici şekilde konumlandırılan Kamera, DJI üretimi Drone’larda bildiğimizin aksine gövdenin altına değil ön tarafına konulmuş. Bu sayede video veya fotoğraf çekimi esnasında pervanelerin kadraja girmesi de engellenmiş. Buna ek olarak Yuneec’in Typhoon modelinde kullandığı gimbal sistemine benzer bir gimbal yapısı GoPro Karma’da da tercih edilmiş. 3 eksene sahip olan bu gimbal istenildiği zaman Drone’a takılıp, dilendiğinde elde de kullanılabiliyor. GoPro’nun açıkladığı resmi verilere göre 1 saatlik şarjın ardından 20 dakika uçabilen GoPro Karma 23 Kasım’da yurt dışında satışa sunulacak. Tek gövde fiyatı 799 dolar olarak açıklanan Karma, Hero 5 Session ile 999, Hero 5 ile birlikte 1.099 dolardan piyasaya sunulacak.

 

Yorumlar