24 Ağustos 2021

Matrice 200 V2 : Sürekli Gelişen Drone

24 Ağustos 2021

216

Matrice 200 V2 : Sürekli Gelişen Drone

Yeni Matrice 200 Serisi V2, kamu güvenliği, altyapı, inşaat ve enerji gibi sektörlerde profesyoneller için DJI tarafından tasarlanmış, endüstriyel bir dron olduğunu zaten videoda da görebiliyoruz.

 

Toplamda üç model çıktı, bunlar;

 

·M200 V2

 

·M210 V2

 

·M210 RTK V2

 

Faydalı Yükler ve Kameralar

 

DJI Matrice Series V2 dronlar aynı anda iki kamera takılmasına imkan veriyor.

 

Zenmuse XT2

 

Zenmuse X5S

 

Zenmuse X7

 

Zenmuse Z30

 

Zenmuse X4S

 

Zenmuse XT

 

Üçüncü Parti Parçalar

 

DJI, dronlarını hardware olarakta kullanıma sundular. Sizde parça geliştirip DJI’a satabilirsiniz.

 

Daha Uzun Menzil ve Daha Kaliteli Video Aktarımı : OcuSync 2.0

 

Nedir?: Otomatik çift frekans bant değiştirmeyi destekleyen ve uçuş menzilini 8 km’ye kadar uzatan yeni OcuSync 2.0 sistemiyle daha güvenilir ve istikrarlı bir uçuş sağlayabilirsiniz.

 

Yararları: Bu, tüm pilotlara (ve özellikle binaların ve diğer engellerin yakınında çalışanlara) daha akıcı ve kontrollü bir uçuş deneyimi sunmakta olup uçuş sırasında daha az sinyal paraziti ve gelişmiş video iletimi ile kesintileri en aza indirgemektedir. Aynı zamanda yerel yönetmeliklerin izin verdiği şekilde BVLOS operasyonları için potansiyel sunmaktadır.

 

Yeni Kalibrasyon Sistemi

 

Nedir?: Birden fazla taşıma yükü veya üçüncü taraf taşıma yükü yüklendiğinde, kullanıcılar DJI Pilot uygulamasında dronun ağırlık merkezini yeniden ayarlayabilirler.

 

Yararları: Yüklerin düzgün şekilde monte edilmesini sağlamak için kullanıcılardan dikkat etmesi / ağırlık merkezini manuel olarak ayarlanması istendiğinden artırılmış uçuş performansı ve güvenliği.

 

TimeSync

 

Nedir?: TimeSync sistemi sürekli olarak uçuş kontrol cihazını, kamerayı, GPS modülünü, M210 RTK V2 için RTK modülünü ve ayrıca üçüncü taraf taşıma yüklerini veya on board aksesuarlarını (OSDK ile bağlı) CMOS’un merkezine sabitleyerek hizalar.

 

Faydaları: Konum verilerinin hizalanması, konumlandırma verilerinin doğruluğunu artırarak daha hassas coğrafi etiketlemeye olanak sağlar. OSDK ve PSDK kullanan geliştiriciler, yerleşik aksesuarları ve yükleri dronun diğer modülleriyle aynı hizaya getirmek için bu özellikten faydalanabilir.

 

Gizli Mod

 

Nedir?: Pilot uygulamasında kullanıcıların tüm ışıkları (kol lambaları, uçuş kontrol cihazı durum lambası ve işaret lambası dahil) tamamen kapatmasını sağlayan yeni bir özellik.

 

Yararları: Kullanıcıların (örneğin kamu güvenliği yetkililerinin)insansız hava aracı görevlerini engelsiz bir şekilde yürütmesini ve güvenliği arttırmasını sağlar.

 

Emniyet ve güvenlik : AES-256 Şifreleme

 

Nedir?: Elektronik verilerin şifrelenmesi için bir standart olan AES-256, verilerin şifrelenmesi anlamına gelir ve şifrelemenin deşifre edilmesi neredeyse imkansız hale gelir.

 

Yararları: Veri iletimi güvende tutulur, böylece kritik görev bilgileri güvende kalır ve sadece ilgili kişiler tarafından erişilebilir.

 

Flight Autonomy

 

Nedir?: Ön, alt ve üst algılayıcılara sahip sağlam bir Flight Autonomy sistemi, güvenle gezinebilmeniz için hassas gezdirmeyi sağlarken engelleri algılar ve önler.

 

Yararları: Kullanıcılar, engellerin olabileceği çeşitli uçuş koşullarında daha güvenli bir şekilde uçabilir.

 

Nerede Olduğunu Belirten Sistem: BlinkSpot

 

Nedir?: Uçağın tepesinde ve altında bulunan yeni işaretçiler, uçağın düşük ışık koşullarında veya geceleri görünürlüğünü artırır.

 

Yararları: İdeal şartlardan daha düşük şartlarda drone işletimi, yerel havacılık düzenlemelerine uygun olmasını sağlarken daha güvenli hale getirilir.

 

DJI AirSense

 

Nedir?: ADS-B vericileri bulunan yakındaki insanlı uçağın pilotlarını uyaran entegre bir ADS-B alıcısı.

 

Yararları: Herkes için geliştirilmiş hava sahası güvenliği sağlar. Kullanıcılar yakındaki insanlı uçağın gerçek zamanlı konumlandırma uyarısını alabilir ve pilotların dış mekân operasyonları sırasında tehlikeli karşılaşmaları önleyebilir.

 

Dayanıklılık ve Çok Yönlülük

 

Kendiliğinden ısınan Çift Akü Sistemi

 

Nedir?: Pilleri ısıtan yedek pil sistemi.

 

Faydaları: Sıfır altı ortamlarda işlemi mümkün kılar.

 

Uyumluluk

 

Manifold 2

 

Nedir?: Güçlü bir on board bilgisayar. Özelleştirilmiş drone çözümleri oluşturmak ve robotik operasyonlarınızı en üst seviyeye çıkarmak için esnekliğini ve geliştirilebilirliğini arttırın.

 

Faydaları: Otonom görev atama uygulamalarıyla drone kendisi uçsun.

 

Matrice Serisi İçin D-RTK 2 Mobil İstasyon

 

Nedir?: DJI’nin, tüm ana uydu navigasyon sistemlerini destekleyen ve gerçek zamanlı diferansiyel düzeltmeleri sağlayan yükseltilmiş yüksek hassasiyetli GNSS alıcısı.

 

Faydaları: Geliştirilmiş bağıl hassasiyet için santimetre düzeyinde konumlandırma verisi edinin.

Yorumlar