13 Şubat 2023

MAVIC 3 MULTISPECTRAL İLE DAHA FAZLASINI GÖRÜN DAHA AKILLICA ÇALIŞIN

13 Şubat 2023

222

MAVIC 3 MULTISPECTRAL İLE DAHA FAZLASINI GÖRÜN DAHA AKILLICA ÇALIŞIN

Serinin Amiral Gemisi Mavic 3 Multispectral İle Daha Akıllıca Çalışın

DJI Mavic 3 Multispectral ya da DJI Mavic 3M olarak adlandırılan yeni drone modeli serinin amiral gemisi konumunda. Cihaz detaylı olarak bitki yetişmesini takip edebiliyor ve tarımsal faaliyetler için en ideal drone’dur.

Etkili havadan ölçümlerin görünmeyeni görmesi gerekir. Bu nedenle Mavic 3 Multispectral iki görüş biçimine sahiptir. Tarımsal üretim yönetimi hassasiyet ve veri gerektirir ve Mavic 3M her ikisini de sunar. Ürün büyümesini net bir şekilde taramak ve analiz etmek için RGB kamerayı multispektral bir kamerayla birleştirir. İster toprağı düzleştirmek, ekinleri püskürtmek, çok bantlı verileri toplamak veya hasat hatlarını optimize etmek istiyor olun, santimetre düzeyinde doğrulukla çalışmak, içgörülerinizin kalitesinde ve planlamanızın ayrıntılarında büyük bir fark yaratabilir. Buna karşılık, bu, genel olarak daha az hata ve marjinal kazanç ile günlük operasyonların verimliliğini besleyecektir. RTK modülü ile daha hassas konumlama yapabilen drone tek şarj ile 43 dakika havada kalıyor ve 2 kilometrekarelik bir alanı tarayabiliyor.

DJI Mavic 3 Multispectral Drone

DJI Mavic 3 Multispectral, eğimli arazilerde bile meyve bahçelerinin havadan arazi takibine izin verir. DJI Terra veya DJI Smart Farm Platformu ile birlikte, yüksek çözünürlüklü meyve bahçesi haritalarını yeniden oluşturmak, ağaç sayısını otomatik olarak belirlemek, ağaçları diğer engellerden veya nesnelerden ayırmak ve tarımsal insansız hava araçları için üç boyutlu operasyon rotaları oluşturmak, operasyonları daha güvenli ve daha fazlasını yapmak için verimlidir.
DJI Mavic 3 Multispectral, otomatik saha keşfi gerçekleştirebilir. Çıkış eksiklikleri, yabancı ot baskısı ve ekin yatması gibi anormallikleri zamanında bulabilir. Ayrıca, mahsul büyüme bilgilerinin gerçek zamanlı paylaşımı, tarımsal faaliyetlerin yönlendirilmesi ve 70 hektarlık tarım arazisinin bir kişi tarafından kolay yönetimi için yapay zeka tanımlamasını kullanarak pamuk fidesi tanımlama ve pirinç üretim testi gibi akıllı analizler gerçekleştirebilir.
DJI Mavic 3 Multispectral, su zenginleştirme izleme, orman dağıtım araştırmaları, kentsel yeşil alan araştırmaları ve daha fazlası gibi çevre ve doğal kaynak araştırmalarında da kullanılabilir.

DJI Mavic 3 Multispectral Drone

Dünyanın en küçük 4 bantlı multispektral drone kamerası

Multispektral görüntüler, tarım uzmanlarına görünmezi görme ve operasyonlardaki varsayımları ortadan kaldırma seçeneği sunar. Çiftçiler , elektromanyetik spektrumun belirli bölümlerindeki verilere erişerek maliyetleri düşüren, kaynakları daha verimli kullanan ve sonuçta verimi en üst düzeye çıkaran daha  akıllı iş akışları oluşturabilir.

Mavic 3M, NDVI, GNDVI ve NDRE bitki indekslerini desteklemek için Yeşil, Kırmızı, Kırmızı Kenar ve Yakın Kızılötesi sensörleri birleştiren yerleşik bir sensör dizisine sahiptir.Üçü de çiftçiler için güçlü içgörüler sağlar. NDVI, stres altındaki bitkileri tespit etmeyi, ürünler arasında ayrım yapmayı ve büyüme döngülerinin hangi aşamasında olduklarını belirlemeyi mümkün kılar. NDRE indeksi, yapraklardaki klorofil içeriği hakkında bilgi sağlar ve GNDVI, bitki örtüsündeki su ve nitrojen içeriğinin yanı sıra fotosentetik aktiviteyi tahmin etmek için kullanışlıdır.

DJI Mavic 3M Drone

Daha tutarlı veriler için güneş ışığı sensörü
Tarımsal verileri zaman içinde değerlendirirken, günden güne havadaki değişiklikler NDVI sonuçlarınızın netliğini etkileyebilir. Mavic 3M, gövdesinin arkasında bunu azaltmak için çalışan yerleşik bir Olay Işığı Sensörüne sahiptir. İşlem sonrası multispektral verilerinizi kalibre etmek ve normalleştirmek için kullanılabilecek güneş ışınımı okumalarını alır. Güneş ışığı seviyelerini ayarlayarak, hava veya mevsim ne olursa olsun daha doğru NDVI sonuçları ve daha iyi veriler elde edersiniz.

Verimli ölçme ve haritalama için gelişmiş bir görsel kamera
Mavic 3M, multispektral yeteneklerinin ötesinde, tarım ve haritalama iş akışlarını yeni boyutlara taşımak için geliştirilmiş bir görsel kameraya sahiptir. 0.95Kg ağırlığında olan drone katlanabilir bir gövdeye sahip ve 1/2000 hıza ulaşabiliyor Bitkilerin büyüme sürecini insan gözünden daha iyi b

ir şekilde gözlemleyebiliyor. Devasa 4/3 CMOS ve 20 MP görüntü sensörü, mekanik bir deklanşör ve 0,7 saniyelik aralıklı çekim ile her şey hızlı hava araştırmalarına ve veri kalitesine yöneliktir. Bunu 43 dakikalık bir uçuş uçuş süresiyle eşleştiren Mavic 3M, tek bir uçuşta 2 kilometre kareye kadar veri yakalayabilir.

DJI Mavic 3M Drone

Güvenlik ve stabilite standardını belirleme
Altı görüş ve iki geniş açılı sensörden gelen veriler, her yöndeki engelleri algılamak ve – Kaçınma modunu kullanırken – uçuş yolunuzu buna göre yeniden yönlendirmek için gerçek zamanlı olarak değerlendirilir. APAS 5.0 Mavic 3M‘nin pili korumak için uçuş yolunuzu optimize eden ve tek bir düğmeye dokunarak uçağınızı güvenli ve sağlam bir şekilde eve götürmesini sağlayan gelişmiş Eve Dönüş özelliğine de güç verir. Drone ile olan bağlantınız, uçuşu kadar kararlı. Mavic 3M, DJI’nin O3 iletim teknolojisi ile birlikte gelir. Video ve kontrol kararlılığı için standardı belirler ve pilot ile uçak arasında güvenilir bir bağlantı sağlar.

Hızlı dağıtım için kompakt bir platform

Tarım uzmanları ağır makinelerle çalışmaya alışıktır, ancak veri toplamak bu şekilde olmak zorunda değildir. Mavic 3M küçük, kompakt ve katlanabilir – bir yerden diğerine kolay taşıma için kolayca bir sırt çantasına sığar. Mavic 3M‘yi tek elinizde taşıyabilir ve saniyeler içinde havalanabilirsiniz. Artık kolaylık, yetenek ve performans arasında yapılacak bir seçim yok. Mavic 3M ile hepsine sahip olabilirsiniz.

 

Ayrıca Bakınız: Drone İle Tarımsal İlaçlama 

Ayrıca Bakınız: DJI Mavic 3 Multispectral 

 

 

Yorumlar