30 Kasım 2022

Su Altı Dronları Ne İşe Yarar?

30 Kasım 2022

185

Su Altı Dronları Ne İşe Yarar?

Su Altı Dronları Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

1- Acil Kurtarma

Chasing Gladius M2 Su Altı Dronu

Chasing Gladius su altı dronları basit ve kullanışlıdır. Tek bir kişi konuşlandırmayı hızla tamamlayabilir ve su altı kurtarma işlemini başlatabilir. Geniş arama aralığı ile derin su, karanlık gece veya karmaşık sulardan bağımsız olarak 400 metreye kadar maksimum çalışma sağlar.Arama aralığını daraltabilen ve kurtarma verimliliğini artırabilen bir görüntüleme sonarı ile monte edilmiştir.

*Dalgıçları değiştirin
Hedef nesneleri aramak için dalgıçların yerine geçer, dalgıçların dalış sıklığını büyük ölçüde azaltır ve kurtarma güvenliğini artırır.

*Tüm gün çalışır
Yedek bir pil paketi ile donatılmış veya AC gücü ile çalışan su altı drone’ları, uzun süre kesintisiz olarak çalışabilir.

*Görüşü çok düşük olan sularda aramayı tamamlayın
Son derece düşük görüş mesafesine sahip çamurlu suda, hedef nesne takılı görüntülü sonar tarafından da tespit edilebilir.

2- Gövde Muayenesi

 Chasing Gladius M2 Su Altı Dronu

Su altı dronları, genel görsel inceleme görevlerini tamamlamak için kurbağa adamların yerini alarak işletme maliyetlerini ve su altı operasyon risklerini azaltır. Ayrıca daha iyi operasyon ve bakım programlarının geliştirilmesine, gövde güvenliğinin ve yakıt verimliliğinin iyileştirilmesine yardımcı olurlar.

* Kullanımı kolay ve yüksek verimlilik
Tak ve çalıştır, tek bir kişi konuşlandırmayı 5 dakikada tamamlayabilir ve kurbağa adamı beklemeden inceleme görevini başlatabilir.

*Düşük maliyetli
Tek bir kişi tarafından çalıştırılabilen gövdeyi incelemek için kurbağa adamların yerini alır. Maliyetleri büyük ölçüde azaltan denetim sırasında kesinti süresinin neden olduğu işletme gelirindeki azalmayı önler.

*Tek tıkla rapor oluşturma
Muayeneden sonra tek tuşla tekne muayene raporu oluşturur.

*Tüm gün çalış
Yedek bir pil paketi ile donatılmış veya AC gücü ile çalışan su altı drone’ları, uzun süre kesintisiz çalışabilir ve denetim verimliliğini artırabilir.

3- Su Ürünleri Yetiştiriciliği

Chasing Gladius M2 Su Altı Dronu

Su altı insansız hava araçlarının, kurbağa adamların yerine su altı görevlerini yerine getirebilmesi, maliyetleri düşürür, verimliliği artırır ve operasyon güvenliğini sağlar.

*Cihazların ve tesislerin güvenlik durumunun kontrolü

Kafesleri, boru hatlarını, çitleri ve diğer cihaz ve tesisleri biyolojik kirlilik ve kırılma açısından kontrol etmeye yardımcı olur.

*Su ürünleri büyümesinin gözlemlenmesi

Sorunları zamanında bulmak için su ürünleri üremesini (balık durumu ve beslenme durumu gibi) her zaman ve her yerde gözlemler.

4- Su Koruma ve Hidroelektrik

Chasing Gladius M2 Su Altı Dronu

Chasing Gladius Su altı dronları, limanları, barajları, boru hatlarını ve diğer su altı binalarını denetleyerek, su altı altyapısının güvenliğini garanti altına almak için risk değerlendirmesi ve onarım planları için güvenilir videolar ve görüntüler sağlayabilir.

*Altyapı durumu hakkında hızlı geri bildirim
Çatlakları, sızıntıları, erozyonu ve siltasyonu ve çevresel verileri kontrol etmek için su altı altyapısının durumunu gerçek zamanlı olarak döndürür.

*Düşük denetim maliyetleri ve yüksek verimlilik
Kullanımı kolay ve yüksek verimli tek kişi denetim ve kaydı destekler.

*Geniş çalışma aralığı
Derin su, küçük alanlar veya karmaşık sulardan bağımsız olarak maksimum 200 metre derinliğe dalar.

*Güvenlik garantisi
Su altı altyapısını ve dalgıçları korumak için daha rasyonel bakım planları geliştirmeye yardımcı olur.

*Tüm gün çalış
Yedek pil paketi ile donatılan veya AC güç kaynağı ile çalışan sualtı drone’ları, uzun süre kesintisiz olarak çalışabilir.

*Küçük, kapalı alanlarda inceleme
Su altı insansız hava araçları, su altı akıntıları, resifler ve zayıf görüş nedeniyle işletme risklerinden korkmadan küçük ve kapalı alanlarda denetim yapabilir.

*Bakım planlarının geliştirilmesine yardımcı olmak
Rasyonel temizlik ve onarım planları geliştirmeye yardımcı olmak için çatlakları, sızıntıları, erozyonu ve siltasyonu kaydeder.

*Çatlak ölçümü
Onarım planları geliştirmek için lazer ölçekleyici ile çatlak uzunluğunu hızlı bir şekilde tahmin eder.

5- Su Çevre Koruması

Chasing Gladius Su Altı Dronu

Su altı insansız hava araçları, havza korumasına ve yönetimine yardımcı olur ve su kaynaklarının ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunur.

*Sabit derinlikli örnekleme
Sualtı insansız hava araçları, sabit bir derinlikte hızlı bir şekilde numune almak için dalış derinliğini 400 metre çapında ve 200 metre derinlikte gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir.

*Sualtı kurtarma
Bir kavrayıcı kol ile su altındaki zararlı nesneleri kolayca kurtarır.

*Havza yönetimine yardımcı olmak
Su kalitesindeki değişiklikleri bir su kalitesi örnekleyicisi ve bir su kalitesi sensörü ile kaydeder ve karşılaştırma yoluyla su kalitesindeki değişiklikleri belirleyerek havza yönetimine yardımcı olur.

 

Ayrıca Bakınız: Chasing Gladius M2 Su Altı Drone 

Ayrıca Bakınız: Su Altı Dron’larının Kullanım Alanları 

 

 

Yorumlar