24 Temmuz 2023

Tarım İlaçlama Dronu Nasıl Seçilir ?

24 Temmuz 2023

141

Tarım İlaçlama Dronu Nasıl Seçilir ?

Tarım dronları, modern tarımın vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Amatör dronlardan farklı olarak, tarımsal dronlar belirli verilere topluca ulaşabilir, belirli işlemleri gerçekleştirebilir ve profesyoneller tarafından kullanılabilir. Bu nedenle, maliyetlerindeki önemli farkı görebiliriz. Ancak, sizin için maksimum fayda sağlayacak en iyi tarım insansız hava aracını nasıl seçersiniz? Bu yazımızda dikkat etmeniz gereken özelliklerin üzerinden geçeceğiz.

DJI Agras T40 Zirai Drone

 

Tarım İlaçlama Dronları – Avantajlar

Kalite Gözetimi

Tarımsal dronlar, ağırlığı ve uçma kabiliyeti sayesinde tarlanın üzerinde hızla yükselir ve size ekimlerinizin durumu hakkında önemli bilgiler verebilir. Böylece bitkiler üzerinde daha iyi görüş ve gözlem sahibi olacak ve buradan süreçleri daha iyi kontrol edebileceksiniz.

Ayrıca Bakınız: DJI Agras T40 Tarım Dronun Verimliliği

 

Daha Fazla Gelir

Daha fazla gelire ve daha az zarara sahip olacaksınız ve önemli değişikliklere zamanında tepki verebileceksiniz. Veri toplama kolay ve hızlı hale gelir, böylece planlama ve eyleme odaklanabilirsiniz.

 

Güncel Bilgiler

Tarımsal insansız hava araçlarının sahip olduğu çeşitli sensörler, size hava durumu bilgilerini de verecektir. Bu, hava koşulları hakkında güncel bilgilere de sahip olacağınız anlamına gelir. Ayrıca zararlıların miktarı hakkında bilgi sahibi olabilecek ve yeterli önlemleri alabileceksiniz.

 

Drone İle Etkili İlaçlama

Drone ile ilaçlama yapmak çok daha güvenli olmanın yanı sıra çok daha etkilidir. Pestisitler güvenli bir tankta taşınır ve ürünler daha hedefli bir şekilde işlenir.

Ayrıca Bakınız: Mısır Tarımında DJI Agras T40 Drone

Ayrıca Bakınız: DJI Agras T40 Tasarım Sistem ve Sensörler

Tarımsal İlaçlama Uçağı Satın Alma Rehberi

DJI Agras T40 Zirai Drone

Tarımsal ilaçlama uçağı seçerken aranacak özellikler;

Kaliteli İşçilik

Tarım dronunuz hem hafif hem de manevra kabiliyetine sahip olmalıdır. Ayrıca yüklere dayanabilmesi için kaliteli ve sağlam malzemelerden yapılmış olması gerekir. Uzun süre güvenebileceğiniz bir yatırım olmalıdır.

DJI Agras T40 Zirai Drone

Yeterince Güçlü Motorlar

Bir tarımsal insansız hava aracının motorları, çiftçiliğin karmaşık görevlerini yerine getirecek kadar güçlü olmalıdır. Ayrıca, dengeli ve pürüzsüz bir uçuş için yeterince hafif olmalıdırlar.

 

Kamera Gereksinimleri

Uçuş sırasında çeşitli zorluklar olacaktır. Örneğin rüzgar, motorların kendisi ve pervanelerin dönüşü ve yüksek hareket hızı titreşimler yaratır. Bunun video ve çekim kalitesini etkilememesi için kameranın yeterli stabilizasyona sahip olması gerekir.

Etkili İletim Aralığı

Seçtiğiniz modelin iyi bir ürün yelpazesine sahip olduğundan, yani ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinizden emin olun. Dronunuzun siz hareket etmeden tüm tarım alanını kapsayabilmesi en iyisidir.

DJI Agras T40 Zirai Drone

Pil Özellikleri

Piyasaya çıkan her yeni drone ile uçuş süresi sürekli gelişiyor. Şu anda, en iyi tarım insansız hava araçlarının uçuş süresi yaklaşık 2 saattir. Bu, gerekli çekimleri yapabileceğiniz veya önemli ölçüde geniş bir alanı püskürtebilmek için insansız hava aracını kullanabileceğiniz yeterli bir süredir. İyi modeller ayrıca hızlı şarj etme özelliklerine sahiptir.

DJI Agras T40

 

Tankı

Püskürtme tankı seçerken dikkat edilmesi gereken temel bir özellik, püskürtme sisteminin taşıma kapasitesi veya tankın kaç litre tutabileceğidir. Yetenekleri ne kadar büyük olursa, cihaza o kadar az yakıt ikmali yapmanız ve onu bir göreve göndermeniz gerekir. Genel olarak dronun ağırlığı, ne kadar yük taşıyabileceğini de belirler. Litre ve kilogram cinsinden taşıma kapasitesi arasında fark olabileceğini unutmayın.

Ayrıca Bakınız: DJI Agras T20P Üstün Performans

DJI Agras T20P

Mahsul Püskürten İnsansız Hava Araçları Çiftçilere Nasıl Yardımcı Olur?

Tarımsal dronları kullanmak, üretiminizi önemli miktarlarda artırmanıza yardımcı olabilir. Drone’un özel sensörleri sayesinde ekimlerin nasıl sulandığı ve durumlarının ne olduğu, hastalıklı veya zarar görmüş bitkiler olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dronlar, mahsul yetiştirmek için bir strateji oluşturmak için çok etkilidir. Sorunlu alanları hızlı ve kolay bir şekilde bulabileceksiniz. Ekimleri durumlarına göre hemen işlemeye başlayabileceksiniz. Böylece mahsulün çok büyük bir bölümünü kurtarabilirsiniz. Drone kameraları, hangi bitkilerin sağlıklı, hangilerinin yaralı veya daha fazla sulamaya ihtiyacı olduğunu açıkça gösteren kızılötesi sensörlere sahiptir. Bu insan gözüyle belirlenemez.

Bu özellikleri dikkate alarak, ihtiyaçlarınıza en uygun tarım ilaçlama dronunu seçebilir ve modern tarımın sunduğu avantajlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: İlaçlama Droneları Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

Ayrıca Bakınız: Tarım Dronlarının Hızla Yaygınlaşmasının 5 Nedeni

Yorumlar