18 Ekim 2021

Tarımsal İlaçlamada Drone ile İlaç Tasarrufu 

18 Ekim 2021

441

Tarımsal İlaçlamada Drone ile İlaç Tasarrufu 

Bilindiği gibi tarımsal faaliyetlerde ilaçlama en önemli aşamalardan biridir. Bitkilerin ya da ağaçların zararlı mikroorganizmalardan korunması, hastalanmalarının önlenmesi için mutlaka belirli aralıklarla ilaçlama çalışmasının yapılmasına ihtiyaç duyuluyor. Geleneksel tarımda bu aşama yani ilaçlama elle ya da uçakla yapılıyordu. Elbette bu yöntem oldukça yüksek rakamlara tekabül eden bir bütçe de gerektiriyordu. Günümüzde ise çok daha düşük maliyetler ile ilaçlamanın hızlı bir biçimde tamamlanması mümkün olabiliyor. Bunu sağlayan ise tarımda drone kullanımıdır.

Artık drone ile ilaçlama yapanların sayısı hızla artmaya başladı. El ile yapılan ilaçlama oldukça önemli bir zamanın bu işe ayrılmasını zorunlu kılıyor. Oysa drone ile ilaçlama çalışması çok daha kısa zamanda tamamlanıyor ve bu açıdan da hatırı sayılır oranda bir zaman tasarrufu sunuyor. Özelikle ilaçlamanın kısa sürede tamamlanıyor olması nedeniyle zirai ilaçlama drone fiyatları çok daha fazla sayıda kişinin ilgisini çekmeye başladı. Bir başka deyişle drone kullanımının yaygınlaşmasının nedenlerinden biri de drone ilaçlama konforu oluyor diyebiliriz.

Drone İle İlaçlama Yapmanın Avantajları Neler?

Bu arada zirai ilaçlama drone ile yapıldığında elde edilen avantajların sadece zaman tasarrufu olduğunu söyleyemeyiz. Aynı zamanda elle yapılan ilaçlama çalışmalarında çiftçiler ilaçlarla daha fazla temas içerisinde olmak durumunda kalıyordu. Elbette bu durum insan sağlığının kullanılan tarımsal ilaçlardan zarar görmesi anlamına geliyor. Ancak ilaçlama dronu kullanıldığında tarım ile uğraşanların sürekli olarak ilaç ile temas etmesi yani ilaca maruz kalması orunu da ortadan kalkıyor.

Traktör kullanımı ile yapılan ilaçlamada yaşanan sorun ise mahsulün zarar görmesi oluyordu. Ancak ilaçlama zorunlu bir aşama olduğundan mahsulün zarar görmesi riski de göze alınıyordu. Dolayısıyla tarımsal drone kullanımı ile bu problemin de ortadan kalktığını açıkça ifade edebiliriz. Ürünlerin zarar görmesini önlemek isteyenler de sadee sunduğu bu avantaj açsından bile ilaçlama yapan drone fiyatları araştırması yapıyor ve bütçesine uygun olan bir drone modelini satın alarak kullanıyor.

Elbette tarımsal drone teknolojileri öncesinde yapılan ilaçlama çalışmalarında iş gücü faktörünü de dikkate almak gerekiyor. Özellikle geniş sahaların ilaçlanması söz konusu olduğunda ciddi düzeyde bir iş gücüne de ihtiyaç duyuluyor. Ancak tarımda drone kullanımı ile birlikte iş gücü ihtiyacı da ortadan kalkıyor. Geniş tarım sahaları da dahil olmak üzere her bölgenin istendiği gibi hızlı bir şekilde ilaçlanması mümkün hale geliyor.

Bu noktada mazot masraflarından da söz etmek gerekir. Traktör ile tarla ilaçlama ve drone ile tarla ilaçlama kıyaslaması yapıldığında mazot masraflarının da ortadan kalktığını göz ardı etmemelisiniz. Bu açıdan değerlendirildiğinde de verimli bir ilaçlama çalışması yapmak isteyenlerin rotasını mutlaka en yeni drone teknolojilerine çevirmesi gerekiyor. Zira tarımda drone teknolojilerinin kullanılması hangi açıdan bakarsanız bakın çok büyük kolaylıkla sunuyor. Bunun farkına varanlar ise soluğu online sipariş sitemizde alıyor ve tarımda kullanım için dizayn edilen en yeni drone modellerini gözden geçirmeye başlıyor.

İnsansız hava araçları bildiğiniz gibi havadan ilaçlama yapma şansı sunuyor. Aynı zamanda gelişmiş kamera sistemlerinin kullanıldığı dronelar ile yapılan ilaçlama çalışmasının da gerçek zamanlı olarak izlenmesi mümkün olabiliyor. Bu tasarımlar alt kısımlarında bir ilaç haznesi bulunacak şekilde üretiliyor. Aynı zamanda cihaz modellerine bir de püskürtme sistemi kazandırılıyor ve içerisine konulan tarımsal ilaçların belirlenen koordinatlarda püskürtülmesi sağlanıyor. Böylelikle hazne boşaldığında yeniden dolumunun yapılması ve ilaçlamanın kalınan yerden devam etmesi de mümkün olabiliyor.

Eğer siz de drone ile ilaçlama fiyatları konusunda fikir sahibi olmak isterseniz geç kalmadan online sipariş sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tarım için geliştirilen ve üretiminde de en yeni teknolojilerin kullanıldığı bu ürün modellerini en uygun fiyatlarla satın alma fırsatından faydalanabilirsiniz. Artık yeni teknolojilerin sağladığı avantajlardan istifade etmek son derece kolay oluyor. Sadece doğru adımları atmak yeterli olacaktır.

Yorumlar