24 Ağustos 2021

Yeni katlanabilir Drone Tencent Ying ay sonunda piyasalarda

24 Ağustos 2021

190

Yeni katlanabilir Drone Tencent Ying ay sonunda piyasalarda

Katlanabilir tasarımı, canlı yayın özelliği ve makul fiyatıyla dikkatleri üzerine toplayan Tencent Ying Ekim ayı sonunda piyasaya sürülüyor.

 

Teknoloji denince akla ilk gelen trendler bir tanesi olan Drone’lar son günlerde özellikle tasarım alanında benzeri görülmemiş bir şekilde evrim geçiriyor desek, öyle tahmin ediyoruz ki yanılmayız. Eskiden sadece pervane sayısının arttığı veya çeşitli sensörlerle donatılan Drone haberlerini okurken, DJI ve GoPro firmaları Drone piyasasına Katlanabilen Drone fikrini ürüne dönüştürmüş ve piyasada yeni bir segmentin ortaya çıkmasına neden olmuş durumdalar. Mavic Pro ve Karma’dan sonra ünlü Çinli teknoloji üreticisi Tencent’te Ying adını verdiği Drone ile Katlanabilen Dronelar arasına yeni bir canavar ekliyor.

 

League of Legends, Supercell Games ve Çin’in Whatsapp’ı olarak bilinen WeChat’in sahibi olan Tencent, Ying olarak adlandırdığı yeni Drone’u ile piyasaya hızlı bir giriş yapmak istiyor. 4K video kaydı ve 720p canlı yayın yapabilen cihazını bu ay sonu piyasaya sunacağını açıklayan Tencent ayrıca Drone’un DJI Mavic Pro ve GoPro Karma’ya alternatif olarak katlanabilir tasarımı sahip olacağını da duyurdu. Tencent, Qualcom ve Zerotech gibi önemli firmaların iş birliği ile üretilen Ying’in en çekici yanı ise rakipleriyle kıyaslandığında çok düşük bir fiyatla listelenmiş olması.

 

DJI Mavic Pro’nun 999, GoPro Karma’nın ise 1.099 dolarlık yurt dışı satış fiyatlarına karşın Tencent Ying’in yalnızca 300 dolar gibi inanılması güç bir fiyatla piyasaya sunulacak olması biz dahil tüm Drone dünyasını şaşırtmış durumda. Bu düşük fiyata karşın Ying’in ülkemizde satılacağı henüz kesinlik kazanmadı.

 

Yorumlar