13 Mart 2023

DJI Zenmuse H20N vs H20T

13 Mart 2023

152

DJI Zenmuse H20N vs H20T

DJI Zenmuse H20N ve H20T Drone Kamera Karşılaştırması

DJI Zenmuse H20N vs H20T Drone Kamera Karşılaştırması

H20N‘de çift termal sensör, yakınlaştırma ve geniş açılı Starlight kameralar ve lazer telemetre bulunur; H20T‘de yakınlaştırma, geniş açı ve termal sensörlerin yanı sıra lazer telemetre bulunur;
• H20N, M300 RTK‘ya gece operasyonları için önemli iyileştirmeler sağlarken, H20T gündüz operasyonları ve denetim görevleri için daha yüksek kaliteli görsel sensörlere sahiptir;
Çoklu sensör yetenekleri ile H20T; kayıp kişilerin kurtarılmasına yardımcı olmaktan elektrik hattı denetimlerinin verimliliğini iki katına çıkarmaya kadar etkileyici bir başarı portföyü oluşturdu .

DJI Zenmuse H20N vs H20T Drone Kamera Karşılaştırması

H20N ve H20T, çok sensörlü yüklerdir. Bazı ortak özellikleri paylaşsalar da aralarında farklılıklar vardır. H20N’de geniş ve tele olmak üzere çift radyometrik kızılötesi termal kameranın yanı sıra yakınlaştırma ve geniş sensörler – her ikisi de gece görüş özelliklerine sahiptir – artı bir lazer telemetre…

DJI Zenmuse H20N vs H20T Drone Kamera Karşılaştırması

H20T’de ise tek bir radyometrik termal sensör, geniş ve yakınlaştırmalı kameralar ve bir lazer telemetre bulunur.

DJI Zenmuse H20N vs H20T Drone Kamera Karşılaştırması

Öncelikle, H20N’nin geniş ve yakınlaştırma kameralarındaki Starlight sensörleri, onu düşük ışıklı görevler için son derece güçlü bir araç haline getiriyor. Nitekim 0,12 lux’lük yarımaylı bir gecede 500m öteden insanları ve araçları gözlemlemek mümkündür. Aşağıdaki resimler, Starlight sensörlerinin H20T’ye kıyasla H20N’nin gece görüş özelliklerini nasıl artırdığını gösteriyor.

DJI Zenmuse H20N vs H20T Drone Kamera Karşılaştırması

H20N ayrıca, yükün gece kapasitesini daha da artıran çift lensli kızılötesi termal kameralardan da yararlanır.  H20N’nin iki kızılötesi termal kamerası, birlikte 32x’e kadar yakınlaştırma sağlayan 2x ve 8x yakınlaştırma sağlar – termal gözlem mesafesini önemli ölçüde artırır ve bunun gibi sonuçlar üretir. Buna karşılık, H20T’nin tek termal sensörü maksimum 8x dijital yakınlaştırma sağlayabilir. Bununla birlikte, H20T’nin termal yetenekleri küçümsenemez ve yine de – özellikle gündüz koşullarında – kamu güvenliği gibi bir dizi kullanım durumu için konuşlandırılabilen önemli verileri sağlayabilir. H20N ve H20T, izotermler, renk paletleri ve sıcaklık alarmları gibi çok sayıda termal özelliği paylaşır. Bununla birlikte, H20N’nin termal kamerasının, bu tür görevler için özel olarak hedeflenmemiş faydalı yük ile inceleme senaryolarında gerekli olan hassas ölçümleri toplamak için yapılmadığını vurgulamak önemlidir. Bu, H20T’yi inceleme operasyonları için daha uygun hale getirir,

*Bununla birlikte, genel bir görüş arıyorsanız veya gece uçuyorsanız, H20N inceleme görevleri için potansiyel bir çözümdür.

*H20N, düşük ışıklı ortamlar için öne çıkan bir seçenek olduğu için, gündüz görevlerinde, özellikle teftiş senaryolarında işler farklıdır.

*Gece operasyonları için özel olarak tasarlanmış olan H20N, birinci sınıf gece performansı için daha fazla ışığa izin veren çok büyük bir piksel boyutuna sahiptir. Ancak bu, özellikle H20T ile karşılaştırıldığında toplam piksel sayısının azaldığı anlamına gelir.

*Bu, görüş iyi olduğunda H20T’ye görsel kamera cephesinde avantaj sağlar.

*Örneğin, H20T’nin yakınlaştırma kamerası 20MP’dir ve bunun gibi süper net yakınlaştırma görüntüleri sağlar.

*Buna karşılık, H20N’nin yakınlaştırma kamerası 4MP’dir ve maksimum 128x yakınlaştırma elde edebilir.

*H20T, H20N’deki 2MP versiyonuna kıyasla 12MP geniş açılı bir kameraya sahiptir.

*Bu nedenlerden dolayı H20T, özellikle görsel veri toplama ve inceleme senaryoları için koşullar parlak ve net olduğunda harika bir seçenektir.

*H20N senkronize bölünmüş ekran yakınlaştırmadan yararlanır. Bu, operatörlerin yakınlaştırmayı termal ve yıldız ışığı gece görüş kameraları arasında senkronize etmesini sağlar. Kullanıcılar her iki görüntüyü aynı anda ölçeklendirerek verimliliği iki katına çıkarabilir, zorlu koşullarda görünürlüğü artırabilir ve ayrıntıları yan yana karşılaştırmayı kolaylaştırabilir.

DJI Zenmuse H20N vs H20T Drone Kamera Karşılaştırması

Buna karşılık, H20T’de AI Nokta Kontrolü vardır. Bu özellik, operatörlerin rutin denetimleri otomatikleştirmesine ve her seferinde tutarlı sonuçlar elde etmesine olanak tanır: Yerleşik yapay zeka, tutarlı çerçeveleme sağlamak için sonraki otomatik görevlerde önceden işaretlenmiş ilgilenilen konuyu tanır. H20T’nin Yapay Zeka Nokta Kontrolü kullanması, H20N’ye kıyasla inceleme görevleri için daha ideal bir çözüm olduğunun bir başka kanıtıdır.

 

Ayrıca Bakınız: DJI Matrice 300 RTK Drone

Ayrıca Bakınız: Drone Pilleri Nasıl Saklanmalı 

 

Yorumlar