25 Ekim 2023

Drone’unuzu Uçururken Aklınızda Bulundurmanız Gereken Önemli Noktalar!

25 Ekim 2023

112

Drone’unuzu Uçururken Aklınızda Bulundurmanız Gereken Önemli Noktalar!

Drone'unuzu uçururken aklınızda bulundurmanız gereken önemli noktalar!

Drone uçurmak çok fazla sorumluluk ve güvenlik gerektirir. Bu nedenle uyulması gereken kurallar ile yaratıcılık ve uçuş özgürlüğü arasında uyumun sağlanması önemlidir. Bir İnsansız Uçak pilotu olarak, tüm uçuşlarınızın en yüksek güvenlikle ve tüm yerel yasa ve düzenlemelere uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktan yalnızca siz sorumlusunuz.

Drone’unuzu uçururken aklınızda bulundurmanız gereken önemli noktalar!

GEO bölgesi : DJI’ın Geospatial Environment Online (GEO), sınıfının en iyisi coğrafi bilgi sistemidir ve tüm kullanıcılarına güvenlik veya düzenleme sorunları nedeniyle uçuşun kısıtlanabileceği alanlar hakkında güncel rehberlik bilgileri sağlar. GEO’dan pilot nasıl, nerede ve ne zaman uçacağı konusunda akıllı kararlar verme yeteneğine sahiptir. GEO Alan Haritasına erişin .

Engellemeyi kaldırma talepleri : Daha önce de belirtildiği gibi GEO, uçuşların güvenlik açısından endişe yaratabileceği çeşitli risk seviyelerindeki bölgelerin görüntülenmesine olanak tanır ve böylece kullanıcıların bu engelleri kaldırmasına olanak tanır. Düşük riskli bölgelerin kilidini açmak söz konusu olduğunda pilot bunu yalnızca birkaç tıklamayla en kolay şekilde yapabilirken, yüksek riskli bölgelerde kullanıcıların belirli kimlik bilgileri göndermeleri gerekiyor. Bir bölgenin kilidini açın .

Politikalar ve düzenlemeler : DJI Fly Safe web sitesi, çeşitli ülkelerdeki ilgili yetkililere bağlantılar sağlar. İlgili politikalar ve düzenlemeler zaman zaman güncelleneceğinden, lütfen uçmadan önce yerel politikalarınızı ve düzenlemelerinizi kontrol edin. Ayrıca DJI Flying Tips web sitesinde ek genel operasyonel rehberlik de bulabilirsiniz.

Güvenli bir uçuş için endikasyonlar

Yerel mevzuata uyun;
Açık alanlarda uçun ve drone’u görüş alanı içinde tutun;
Asla insanların, hayvanların veya hareket eden araçların üzerinden uçmayın;
İnsanlı uçak operasyonlarına müdahale eden bölgelerde uçmamaya dikkat edin;
Drone’un kontrolünü kaybetmemek için ellerinizi kontrol kolunun üzerinde tutun;
Kalkıştan önce, bir “Kalkış Noktası” ayarlamak ve sabit konumlandırma sağlamak için GPS sinyalini onaylayın;
Her uçuştan önce aküyü ve herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin.

Drone’u güvende tutmaya yönelik diğer DJI avantajları

Drone'unuzu uçururken aklınızda bulundurmanız gereken önemli noktalar!

AirSense ADS-B : Bazı DJI drone’lar, uçaklar ve helikopterler tarafından kanıtlanmış bir teknoloji olan AirSense ADS-B alıcısına sahiptir, yapılan bir araştırmada küçük uçaklar için havacılık kazası olasılığının yarıdan fazla azaldığı tespit edilmiştir. Sistem yakındaki uçakları uzaktan kumandada görüntüler ve otomatik uyarılar sağlar.

Hassas Gezinme : Sabit ve hassas gezinme için aşağı görüş sistemi (GNSS) ve kızılötesi algılama sistemi.

Bakım Yenileme : DJI ürünlerine çeşitli kazara hasarlar ve doğal aşınma ve yıpranmalara karşı koruma sağlayan kapsamlı ve güvenilir koruma çözümü. Çarpışma, su hasarı, sinyal girişimi ve doğal aşınma ve yıpranma gibi olaylar DJI Care Refresh kapsamındadır.

APAS 5.0 : Her yöndeki nesneleri algılar ve onları hızlı ve sorunsuz bir şekilde yakalar. Yeni pilotlar bile kendinden emin ve emniyetli bir şekilde uçabilir ve zorlu senaryolarda bile akıcı görüntüler oluşturabilir.
Yerel yönetmeliklere uymanızı tavsiye ederiz. Drone’lar çeşitli sektörlerde pek çok fayda sağlayan araçlardır, kurallara ve düzenlemelere uymak drone pilotu olarak bir görevdir.

 

Ayrıca Bakınız: Termal Dronların İnanılmaz Faydaları

 

Ayrıca Bakınız: Dronmarket Akademi İHA Eğitimleri

 

 

Yorumlar