28 Aralık 2023

Kurumsal Drone’larla En İyi Kullanım

28 Aralık 2023

70

Kurumsal Drone’larla En İyi Kullanım

Kurumsal Donle'larla En İyi Kullanım

Kurumsal dronlar, yaban hayatının korunması ve araştırmasından tarıma kadar çeşitli alanlara destek sunuyor. DJI Enterprise drone‘ların sunduğu birçok özellik arasında dayanıklılık, veri kalitesi, satış sonrası destek, yazılım, sensörler ve aksesuarlar yer alıyor.

Drone Kullanan Önemli Endüstriler

Drone teknolojisinin ticari ve endüstriyel operasyonlarda uygulanması büyüyor ve bu da drone’ların denetim, ilaçlama, kamu güvenliği vb. görevler için daha fazla takdir edilmesini sağlıyor. Kurumsal drone’ları kullanan farklı endüstrilerden bazıları şunlardır:

Kamu güvenliği : Memurlar ve askeri personel, herkesin güvenliğini sağlamak amacıyla bilinçli eylemleri kolaylaştırmak amacıyla olay müdahalesine, hızlı haritalama ve keşif faaliyetlerine yardımcı olmak için dronları kullanıyor. Güvenlik ekipleri dronlardan en iyi şekilde faydalanmanın yanı sıra, doğru gerçek zamanlı bilgiler elde edebilir, suç mahallerini ve araç çarpışmalarını hızlı ve uzaktan haritalandırıp koruyabilir ve zarar görmesini önleyebilir.

Kurumsal Drone'larla En İyi Kullanım

Topografya : DJI Enterprise drone’ları ve çözümleri, coğrafi bilgilerin toplanmasında verimliliği artırır ve veri işlemeyi hızlandırarak ekipman ve işçilik maliyetlerini azaltır. Veri toplama ve analizini otomatikleştirmek mümkündür ve DSM, DOM ve 3D modeller gibi endüstri standardı ürünler oluşturulabilir. Küçük bir ekiple bile geniş bir alanı kaplamak mümkündür. DJI Matrice 350 RTK gibi ekipmanlar, santimetre doğruluk gereksinimlerini karşılarken GCP kullanmadan 1:500 ölçekli haritalar oluşturur.

Kurumsal Drone'larla En İyi Kullanım

Denetim : Köprüler, demiryolu hatları, iletişim kuleleri vb. gibi büyük binaların düzenli bakımı gerekir. Bu tür denetimlerin geleneksel yöntemlerle yapılması ekipler için tehlikeli olabilir. Kurumsal drone’lar altyapı denetimlerini gerçekleştirmek için daha güvenli ve daha verimli bir yol sunar. Drone teknolojisinin en çok kullanıldığı alanlardan biri de enerji hatlarıdır. DJI Matrice 350 RTK, uzaktan ve ölçekte inceleme yapılmasına olanak tanır ve böylece en küçük kusurların tespit edilmesine olanak tanır.

Tarım : Drone teknolojisinin en çok kullanıldığı alanlardan biri. Çiftçiler, çevresel değişiklikleri tespit etmek ve doğru kararlar vermek, maliyetleri düşürmek ve kaliteyi artırmak için drone aracılığıyla anketler yapıyor. Tarım endüstrisi, veri toplamanın yanı sıra, mahsullere gübre ve böcek ilacı püskürtmek için DJI AGRAS T30 gibi drone’ların verimliliğinden de yararlanabilir .

Kurumsal Drone'larla En İyi Kullanım

Kurumsal Menzilli Dronların Daha İyi Kullanılmasına Yönelik İpuçları

Düzenli akü bakımı yapın : Uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilen bir alışkanlık, bazı akü kontrolleri planlamanız gerektiğidir. DJI Enterprise drone ile birlikte gelen pil belgelerinde de belirtildiği gibi, akıllı pillerin bile işlevselliğini en üst düzeye çıkarmak ve güvenli uçuşları sağlamak için bakıma ihtiyacı vardır. Akü uzun bir süre kullanılmayacaksa uygun bakım daha da önem kazanır.

Pil döngü sayısını kontrol edin : Oldukça önemli olan bir nokta da pil seviyesini ve döngü sayısını kontrol etmektir. Örneğin Matrice 30 serisindeki TB30 pil, 400 döngü için derecelendirilmiştir. Bu döngü sayısına ulaşıldıktan sonra kullanmaya devam edilmesi önerilmez. Unutulmaması gereken bir diğer nokta, lityum pilin ömrünün, yüksek pil seviyesinde saklanması durumunda etkileneceğidir.

Pillerimde Nelere Dikkat Etmeliyim?

Pili %25’in altına boşaltmayın;
Pili tamamen boşalmış veya tam şarjlı halde saklamayın (%30 ile %50 arasında bir depolama yüzdesi öneriyoruz).
Ekipmanın uzun süre kullanılmayacağı durumlarda periyodik bakımlarının yaptırılması gerekmektedir.
Şarjlar arasında pilin soğumasını bekleyin.

Uzaktan kumandada kısayollar ayarlayın : Daha iyi görev sonuçları için DJI Pilot 2 uygulamasından yararlanmanızı ve drone’nuzun uzaktan kumandası için kısayollar oluşturmanızı öneririz. Ancak, örneğin hava koşulları nedeniyle önemli bir özelliği seçmek için dokunmatik ekran menüsünde gezinmenin mümkün olmadığı zamanlar vardır. Bu ve diğer nedenlerden dolayı yeni DJI RC Plus, diğer drone uzaktan kumandalarından daha fazla fiziksel düğme içeriyor.

Kurumsal dronlar için yeni Terrain Follow özelliğinden yararlanın : Terrain Follow, özellikle yükseklik değişiklikleri olan alanların haritasını çıkarırken veya araştırırken kullanışlı olan akıllı bir uçuş modudur. Bu modda, uçak, arazinin eğimine göre otomatik olarak yükselip alçalarak yerden önceden belirlenmiş bir mesafeyi korur. Matrice 300 RTK ve Matrice 30 gibi bazı Enterprise drone modelleri, bu özelliği kullanmadan önce Dijital Yüzey Modelini veya uçuş alanının yükseklik verilerini yüklemenizi gerektirse de Mavic 3 Enterprise operatörleri, Terrain Follow’tan istedikleri zaman yararlanabilirler. Drone’un yerleşik çok yönlü algılama özelliği olduğundan bunu istiyorlar.

Bazı DJI Enterprise Drone’ları!

Ticari drone’lar, güvenliği destekleyebilecek bir çözüm olmanın yanı sıra verimliliği ve etkinliği artırmak, maliyetleri azaltmak amacıyla çeşitli kurumsal ortamlarda kullanılıyor.

DJI Mavic 3 Enterprise Serisi : Yeni Mavic 3 Enterprise ve Mavic 3 Thermal, küçük işletme drone’ları için endüstri standardını yeniden tanımlıyor. Mekanik deklanşör, 56x zoom kamera ve santimetre düzeyinde hassasiyet sağlayan RTK modülüyle Mavic 3E, haritalama ve görev verimliliğini yeni boyutlara taşıyor. 45 dakikaya varan süper etkileyici uçuş süresiyle öne çıkıyor. Hem yeni başlayan hem de deneyimli pilotlar için mükemmel olan bu araç, uzun görevleri yerine getirmek üzere tasarlandı.

Kurumsal Drone'larla En İyi Kullanım

DJI Mavic 3 Multispectral : Etkili hava araştırmalarının görünmeyeni görmesi gerekir. Bu nedenle Mavic 3 Multispectral‘in iki görme şekli vardır. Mahsul büyümesini tam bir netlikle taramak ve analiz etmek için bir RGB kamerayı multispektral bir kamerayla birleştirir. Bu, mahsul büyüme bilgilerini yakalamak ve verimliliği ve sonuçları en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için multispektral bir görüntüleme sistemi ile donatılmış DJI Mavic 3’ün başka bir versiyonudur. Yeni Mavic 3 Multispectral, hassas tarım ve çevresel izleme alanlarında çalışanlar için vazgeçilmez bir çözümdür.

Kurumsal Drone'larla En İyi Kullanım

DJI Matrice Serisi : M30 serisi drone’lar (M30 ve M30T dahil), taşınabilir ve hava koşullarına dayanıklı hale getirilmiş olsa da, birden fazla yüksek performanslı sensörle entegre edilmiştir ve DJI RC PLUS kurumsal uzaktan kumanda ve daha iyi performans için yeni güncellenen DJI Pilot 2 uçuş uygulamasıyla donatılmıştır. Pilotluk verimliliği ve uçuş güvenliği. Bu drone serisi, birden fazla yüksek performanslı sensörü tek bir kamera yüküne entegre ediyor ve yine de bir sırt çantasına sığacak kadar kompakt.

Kurumsal Drone'larla En İyi Kullanım

Kurumsal dronlar, diğer avantajların yanı sıra anında hava istihbaratı, otomatik insan gücü, doğru veriler, acil görevlere müdahale sağlayarak dünya çapında çeşitli sektörlerde avantajlar sağlar. Bu teknoloji hayat kurtarmada hayati önem taşıyor.

 

Ayrıca Bakınız: Drone İle Ortomozaik Yapmak İçin Bilmeniz Gereken Her Şey !

 

Ayrıca Bakınız:  Termal Dronların İnanılmaz Faydaları

Yorumlar